SON DAKİKA! Formula 1 Türkiye GP'si iptal edildi

Son dakika haberine göre Formula 1, Türkiye GP'sinin iptal edildiğini açıkladı. F1 yönetimi yaptığı açıklamada, "Seyahat kısıtlamaları nedeniyle Haziran ayında Türkiye'deki yarışı gerçekleştirmemiz maalesef mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2021, 16:10 Güncelleme 14 Mayıs 2021, 17:04
SON DAKİKA! Formula 1 Türkiye GP’si iptal edildi

İÇİNDEKİLER

Formula 1'deki Türkiye Grand Prix'si ile ilgili karar verildi. 13 Haziran'da İstanbul Park'ta yapılması planlanan F1 İstanbul ayağı, Covid-19 önlemleri nedeniyle iptal edildi. F1 yönetimi yaptığı açıklamayla, Türkiye GP'sinin yarış takviminden çıkartıldığını duyurdu.

F1'den konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
Seyahat kısıtlamaları nedeniyle haziran ayında, Türkiye'deki yarışı gerçekleştirmemiz maalesef mümkün değil.

"TÜRKİYE'DE YARIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Formula 1TM'nin açıklamasında görüşlerini belirten Formula 1TM Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, "Hepimiz Türkiye'de yarışmayı dört gözle bekliyoruz, ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle haziran ayında Intercity İstanbul Park'ta olamayacağız. Yarışın Türkiye'de gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Intercity İstanbul Park yönetimine ve Türkiye'deki tüm yetkililere süreçteki uğraşları için teşekkür ederiz. Fransa'daki yarışı öne çektik, Avusturya'da iki yarış gerçekleşecek. Fransa ve Avusturya'daki iş ortaklarımız bu çözümü uygulama konusunda hızlı davrandılar. Yılın başından bu yana tüm iş ortaklarımızla güzel çalışmalar gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte de 2021 yılı takvimine Türkiye'yi dahil etmek için Intercity İstanbul Park yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz" dedi.