Milli güreşçi Rıza Kayaalp 10. kez Avrupa şampiyonu!

Son dakika haberi... Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Gürcü Iakobi Kajaia'yı yenerek kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Başkan Erdoğan şampiyon güreşçiyi arayarak tebrik etti.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2021, 21:48 Güncelleme 24 Nisan 2021, 23:39
Milli güreşçi Rıza Kayaalp 10. kez Avrupa şampiyonu!

İÇİNDEKİLER

Mili güreşçi Rıza Kayaalp yine gururlandırdı.

10. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU
Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil final maçında 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, Gürcü Iakobi Kajaia'yı 3-1 mağlup ederek 10. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Grekoromen stilde 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayalp, ilk turda Ukraynalı Aleksandr Chernetskyi'yi 10-1, çeyrek finalde Avrupa şampiyonu Rumen Alin Alexuc'u 8-0 sayı tuşuyla yenerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Alman rakibi Eduard Popp'u 5-0 öndeyken tuşla yenerek finale yükseldi. Finalde de Gürcü Iakobi Kajaia ile karşılaştı. Rakibi karşısında oldukça rahat bir mücadele sergileyen Kayaalp, minderden 3-1 galip ayrılarak altın madalya kazandı.

Rıza Kayaalp, bu sonuçla 10. kez Avrupa şampiyonluğunu elde ederken, mücadele sonrası Türk bayrağıyla zaferini kutladı.

ZAFER SONRASI KONUŞTU
Daha önce 11 kez final yaptığını vurgulayan Kayaalp, "10'uncu kez Avrupa Şampiyonu olmak nasip oldu. Bu 11'inci kez yaptığım final maçıydı. Allah'a şükür iyi hazırlandık. Çok iyi çalıştık ve yine yapmamız gereken mücadeleyi göstererek bir şampiyonluk sevinci daha ülkeme yaşattım. Finale kadar fırtına gibi estik diyebiliriz. İki rakibimi sayı tuşu, yarı finalde de tuşla yenerek finale çıktım. Final maçları her zaman zorlu geçiyor benim çünkü 1 gün sonra oluyor. Yorgunluğun çıktığı ana denk geliyor ama Allah'a şükürler olsun hiçbir zaman bırakmak içimden gelmiyor. Her zaman mücadele etmek sonuna kadar sabretmek dayanmak geliyor çünkü bir bayrak ve vatan sevgisi, İstiklal Marşı'nı söyletme arzusu var içimizde. Allah'a şükürler olsun bunu tekrar tekrar ülkeme yaşatmak nasip oldu" diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp'i telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanı tebrik telefonunda, "Rıza tebrik ediyoruz. Maşallah 10'uncu kez şampiyonluğu kazandın artık olimpiyatta netice bekliyoruz. 3-1 yetmez. Ben senden tuş bekliyorum. Gözlerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN