Son dakika: Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'dan A Spor'a çarpıcı açıklamalar: Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim

Son dakika haberi... Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım uzun bir aranın ardından sessizliğini A Spor'a bozdu. Yıldırım verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı. "Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe'nin kendisiyim." diyen Yıldırım, 1959 öncesi yaşanan şampiyonluklara ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Galatasaray'ı da sert sözlerle eleştiren Yıldırım, "Galatasaray 'şike yaptı' dedim, beni mahkemeye verdiler. Mahkeme beraat kararı verdi, Galatasaray'ın şike yaptığı tescillendi. Ben bir şeylere karışmadım ama Galatasaray karışmış." şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2021, 22:01 Güncelleme 02 Nisan 2021, 00:10
Son dakika: Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım’dan A Spor’a çarpıcı açıklamalar: Ben Fenerbahçe’nin kendisiyim

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım uzun bir aranın ardından sessizliğini A Spor'a bozdu.

Yıldırım verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe'nin kendisiyim. 20 sene hizmet ettim, ederken de neler yaptığımı biliyorsunuz. Fenerbahçe için hapis yattım.

Başkanlığı bıraktığımdan beri hiç konuşmadım. Konuşmayı düşünmüyordum da. Bugün artık konuşmam gerekiyor. Galatasaray Kulübü bir adet haline getirdi. Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe'ye savaş açtılar.

"BENİ BU İŞLERE KATARSANIZ ZARARLI ÇIKARSINIZ"
Bu kulübe 20 sene hizmet ettim. Benim üzerimden Fenerbahçe yönetimine yüklenmek yanlıştır. Aziz Yıldırım'ı bu işlere katmayın. Katarsanız zararlı çıkarsanız.

"BEN HİÇBİR ZAMAN MÜRACAAT ETMEDİM"
2014'te, TFF'ye başvurmadık, müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk. Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu olduğunu 2014'te de söylüyorum. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim. Hazırlık yaptım.

"YALAN SÖYLÜYORLAR YALAN"
Galatasaray, Beşiktaş'a verildiği zaman niye itiraz etmedi? Türker Arslan'ı dinliyorum. Fenerbahçe müracaat etmiş olsa, 2017'de ben bu açıklamayı yapar mıyım? Yalan söylüyorlar yalan.

ALİ KOÇ'A MESAJ
Buradan Ali (Koç) Bey'e de cevap vereceğim. Ben Fenerbahçe'ye hakimleri, savcıları üye yaparken, bunların bir kısmı Galatasaray'a üyeydi. O dönemde böyle bir örgüt ortada yoktu. Devletle iç içe olan kişiler vardı. Bunlar devletin memurlarıydı. Fenerbahçeli olduklarını ifade ediyorlardı.

"KİMSEYLE DE TAVLA OYNAMADIM"
Savcılıktan 'suçu yoktur' kağıdı getirince üye yapıyorduk. Kimseyle de tavla oynamadım. Türkiye'de FETÖ ile ilk mücadele eden insanım.

"GALATASARAY'IN YAYININI İZLERKEN UTANDIM..."
Galatasaray'ın yayınını izlerken utandım. Benim açıklamalarımı montaj yaparak yayınlıyorlar. Ben Fenerbahçe'nin bütün haklı olduğu davalarda Fenerbahçe'nin savunucusuyum.

MUSTAFA CENGİZ'E TEPKİ
Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Yolsuzluk mu yapmışım? Namussuzluk mu yapmışım? Bunların hiçbirisi bende yok. Mustafa Cengiz'in söylediği gibi ben hiçbir olaya karışmadım. Allaha şükür şerefli bir insanım. Kimseye de şerefsizlik yapmadım.

"BEN KARIŞMADIM AMA GALATASARAY KARIŞMIŞ"
Galatasaray 'şike yaptı' dedim, beni mahkemeye verdiler. Mahkeme beraat kararı verdi, Galatasaray'ın şike yaptığı tescillendi. Ben bir şeylere karışmadım ama Galatasaray karışmış.

"FENERBAHÇELİLER, BÖLÜNMESİNLER..."
Fenerbahçelilerden bir ricam var. Bölünmesinler, birlik beraberlik içinde olsunlar. Kötü günler aşılır, idare edenler bu kulübe layık akıllı strateji uygulasın.

FEDERASYON ŞAMPİYONLUKLARI TASDİK ETMELİ
Türkiye Futbol Federasyonu 1923 yılında kurulmuş. O günden bu yana Türk sporunu incelemek ve karar vermek onların yetkisinde. Bütün takımlarla ilgili bu kararı verip tasdik etmeli. Kulüplerde bununla ilgili düşüncelerini federasyonla paylaşmalı. Federasyonun bu şampiyonlukları kim olursa olsun tasdik etmesi lazım.

FENERBAHÇE'DEN AZİZ YILDIRIM'A TEŞEKKÜR MESAJI
Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım'ın açıklamalarının ardından resmi internet sitesinden bir mesaj yayımlayarak Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şöyle:

"Bugün bir televizyon kanalına bağlanarak Fenerbahçe'mizin 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda başlattığı haklı mücadelesinde yanımızda olan, Fenerbahçe'ye desteğini ortaya koyan Sayın Başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyoruz.

Bununla birlikte; Sayın Başkan Aziz Yıldırım, bu önemli açıklamalarında 1998-2018 yılları arasında kulübümüzde başkanlık yaptığı dönemde Kulübümüzün Türkiye Futbol Federasyonu'na, Kurullarına ve hiçbir kuruma bu konu ile ilgili bir başvurusu olmadığını bir kez daha vurgulamış ve yalanlarla kamuoyunu meşgul edenlerin karşısında gerçekleri ortaya koymuştur.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu süreçte ilgililere ve tüm kamuoyuna çağrımız; ülkemizin, Türk futbolunun tarihinin, kulüplerin emeklerinin, efsanelerimizin izlerinin, birileri istiyor diye gerçek dışı sebeplerle yok sayılmasının önüne geçilmesi adına gereken iradenin ortaya konmasıdır."