Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Belki sesimiz yükseldi ama Galatasaray'ın haksız olduğu bir durum yok

Galatasaray ile Enerjisa arasındaki imza töreninde konuşan Başkan Mustafa Cengiz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, “Hakemler eğitilmeli, daha korkusuz hale gelmeli. Bizim bağırmamız adalet içindi. Belki ses yükseltmiş olabiliriz ama orada haksız olduğumuz bir şey yok” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2021 Güncelleme 10 Mart 2021, 07:01
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Belki sesimiz yükseldi ama Galatasaray’ın haksız olduğu bir durum yok

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile Enerjisa arasındaki imza töreninde konuşan Başkan Mustafa Cengiz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, "Hakemler eğitilmeli, daha korkusuz hale gelmeli. Bizim bağırmamız adalet içindi. Belki ses yükseltmiş olabiliriz ama orada haksız olduğumuz bir şey yok" dedi.

HAKEM HATALARI ÇOK FAZLA
Cengiz şu ifadeleri kullandı: Lig sonuncusu, Galatasaray'ı yendi. Helal olsun. Hakem hataları oldu mu? Çok var. Bize dediler ki şu maçlardan önce şüpheleniyoruz, "bildiri yayınlayın" diye.

GALATASARAY TÜRKİYE'DİR
Kulüpler Birliği'nde oturup sarılıyoruz. Rakibiz, ama aynı anda bildiri yayınlıyorlar. Ben bunu yapmam. Galatasaray yanlışıyla, doğrusuyla Türkiye'dir. Biz hakemleri etkilemeye çalışmayız.

TEK PARAMETRE ZEMİN DEĞİL
Zemin konusuna da değinen Cengiz, "Kar yağışı üzerinde oynamak zemini bozdu. Ama o zeminde rakibi yendik. Ankaragücü'ne yenildik. Demek ki tek parametre zemin değildi" ifadesini kullandı.

CENGİZ'E 20 GÜN HAK MAHRUMİYETİ
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sportmenliğe aykırı açıklamaları gerekçesiyle Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e 20 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Aynı gerekçeyle Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na ise 10 gün ceza verildi.