Evinde susan deplasmanda coşan Fenerbahçe, Konya’da 3 golle galibiyete uzandı

Puan kaybına tahammülü kalmayan Sarı-Lacivertliler Konya'da Attila Szalai'nin 29'daki golüyle öne geçti. 3 dakika sonra Osayi Samuel sahne alıp farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıda Konya ataklarında kaleci Altay kurtarışları  ile fark yarattı. 90. dakikada Sehic'in büyük hatasında Serdar Aziz golü attı. Fenerbahçe bu galibiyetle moral depoladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2021 Güncelleme 09 Mart 2021, 06:59
Evinde susan deplasmanda coşan Fenerbahçe, Konya’da 3 golle galibiyete uzandı

İÇİNDEKİLER

Fener yine deplasmanda hayata döndü. Evinde aldığı Antalyaspor beraberliği ile şok yaşayan Kanarya dün Konya'da 3-0 kazanarak Galatasaray'ı yakaladı. Lider Beşiktaş'la farkı da maç fazlasıyla 2'ye indirdi. 3. dakikada Mert Hakan vurdu, Sehic çıkardı. Valencia'nın şutu da auta gitti.

GÖKHAN'DAN KAFAYLA ASİST
29. dakikada Fenerbahçe'nin sağdan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topu Mert Hakan ceza sahasına ortaladı. Gökhan'ın indirdiği topu boş durumda olan Szalai ağlara yolladı: 0-1.

ALTAY'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR
32. dakikada Pelkas'ın pasıyla ceza sahasına sokulan Osayi-Samuel kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2. 57'de Sekidika'nın şutu Altay'ın üzerine gitti.

SAMATTA YİNE GOLÜ ATAMADI
62'de Hadziahmetovic'in şutunu Altay kurtardı. 1 dakika sonra Thiam vurdu, Sehic kurtardı. 90'da Samatta, Sehic ile karşı karşıya pozizyonda golü atamadı. Kornerde Serdar skoru belirledi: 0-3.

VALENCIA G.BİRLİĞİ'NE KARŞI YOK
Konya karşısında bu sezonki 4. sarı kartını gören Enner Valencia cezalı duruma düştü. Ekvadorlu yıldız Gençlerbirliği karşısında takımdaki yerini alamayacak.

YENİLER KONYA'DA SAHNEDE
Konya
deplasmanından galibiyetle ayrılan Fenerbahçe'de maça yeni transferler damga vurdu. Ara transferde alınan Attila Szalai skoru 1-0 yapan gole imzasını attı. Yine ocak ayında transfer edilen Samuel de şık bir golle ağları sarstı.

PELKAS HERKESE KORKU YAŞATTI
Fenerbahçe'nin en önemli silahlarından biri olan Pelkas maçın 82. dakikasında yerde kaldı. Konyasporlu Skubic'le çok talihsiz bir şekilde çarpışan çarpışan Yunan yıldız için hemen sağlık görevlileri oyun alalına girdi. Kısa süreli bilinç kaybı yaşayan Pelkas hemen kontrol amaçlı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yunan yıldızla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulüp Doktoru Burak Kunduracıoğlu, "Herhangi patolojik bir şey görünmüyor ama kontrol altında olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

SPOR KAMUOYU ARTIK UYANSIN!
F.BAHÇE yöneticisi Selahattin Baki, G.Saray 2.Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın geçtiğimiz hafta "Adalet istiyoruz" şeklinde yaptığı açıklamaya göndermede bulundu. Baki, "Adalet istiyoruz diye bağırıyorlar. Komedi artık! Spor kamuoyu uyansın artık! İnsanda utanma olur" diyerek ezeli rakiplerine taş attı.

BULUT'TAN İLK 11'DE 4 DEĞİŞİKLİK
Fener'in hocası Erol Bulut, Antalya maçının 11'ine göre dün 4 değişiklik yaptı. Tisserand, Ozan, Mesut ve Samatta'nın yerine, Serdar Aziz, Mert Hakan, Valencia ve Thiam 11'deydi.