İstanbul'da 'Sarı' fırtına! Trabzonspor deplasmanda Başakşehir'i mağlup etti (Başakşehir 0 - 1 Trabzonspor MAÇ SONU ÖZET)

Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor deplasmanda Medipol Başakşehir'i Yusuf Sarı'nın golüyle 1-0 mağlup etti. Öte yandan Medipol Başakşehir'de Rafael, 90+5. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. İşte Başakşehir - Trabzonspor maçının dakika dakika özeti ve tüm detaylar...

Giriş Tarihi 19 Şubat 2021, 17:33 Güncelleme 19 Şubat 2021, 21:48
İstanbul’da ’Sarı’ fırtına! Trabzonspor deplasmanda Başakşehir’i mağlup etti Başakşehir 0 - 1 Trabzonspor MAÇ SONU ÖZET

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 26. haftanın açılış maçında Trabzonspor deplasmanda Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda, iki takımın da eksiklerle oynadığı karşılaşmayı Trabzonspor 1-0 kazandı.

OYUNA GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI!
Uzun süre golsüz devam eden mücadelede Trabzonspor'a galibiyeti getiren gol, 79. dakikada Yusuf Sarı'dan geldi. 78. dakikada Yunus Mallı'nın yerine oyuna dahil olan Yusuf, 1 dakika sonra orta sahada aldığı topu kaleye kadar taşıyarak güzel bir gol attı.

RAFAEL KIZARDI
Öte yandan Medipol Başakşehir'de Rafael, 90+5. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından üst üste 7. galibiyetini alan Trabzonspor, puanını 48 yaptı ve üst sıralara doğru hızlı yürüyüşüne devam etti. Üst üste 5. maçından da yenilgiyle ayrılan Başakşehir ise 24 puanla 18. sırada kaldı.

Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor evinde Fenerbahçe ile dev maça çıkacakken, Başakşehir ise Antalyaspor deplasmanına konuk olacak.

18'LİK KAĞAN TARİHE GEÇTİ
Kağan Moradaoğlu, Trabzonspor'daki ilk üç kaleci Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler ve Arda Akbulut'un yokluğunda, Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımının kalesini korudu.

OPTA'nın verilerine göre, 18 yaşındaki Kağan bu sezon hem Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla maça çıkan en genç oyuncu, hem de ligde forma giyen en genç kaleci oldu. (18 yaş 40 gün)



BAŞAKŞEHİR - TRABZONSPOR MAÇININ ÖZETİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

24. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Ekuban'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Yunus Mallı, kaleci Mert'ten topu kurtardı. Açısı daralan Yunus'un altı pas önüne havalandırdığı topa Bakasetas'tan önce Duarte kafayı vurdu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.





İKİNCİ YARI
66. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Bakasetas'ın sağ ayağıyla vuruşunda top kaleci Mert'te kaldı.

80. dakikada Trabzonspor öne geçti. Kendi yarı sahasından aldığı topla rakip yarı alana geçen ve rakiplerinden sıyrılan Yusuf Sarı'nın ceza sahası içine girdikten sonra yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 0-1.

87. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Yusuf Sarı'nın şutunda savunmada Ndayishimiye meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

90+4. dakikada kullanılan serbest vuruşta oluşan karambolde ceza sahası içi sağ çaprazda topu önünde bulan Gulbrandsen'in sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Kağan Moradaoğlu topu kontrol etti.

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Trabzonspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.




MAÇTAN NOTLAR

DENİZ TÜRÜÇ SAKATLANDI

Trabzonspor mücadelesinin 33. dakikasında sakatlanan Başakşehir'in başarılı futbolcusu Deniz Türüç, yapılan iğne sonucu bir süre kendisini denese de maça devam edemedi ve 39. dakikada yerini Gulbrandsen'e bıraktı.

Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktörü Aykut Kocaman bir önceki lig maçına göre ilk 11'inde iki değişikliğe gitti.

Kocaman, turuncu-lacivertli takımın deplasmanda 2-1 kaybettiği Göztepe mücadelesine ilk 11'de başlayan Youssuf Ndayishimiye ve Muhammed Emin Sarıkaya'nın yerine Rafael ve Mehmet Topal'ı sahaya sürdü.

Turuncu-lacivertli ekip; Mert Günok, Rafael, Duarte, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Azubuike, Deniz Türüç, Berkay Özcan, Junior Fernandes ve Crivelli ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Medipol Başakşehir'de sakatlıkları bulunan Danijel Aleksic, Nacer Chadli, Edin Visca, Mahmut Tekdemir, Giuliano, Junior Caiçara, Bolingoli, Tolga Ciğerci, Ömer Ali Şahiner ve Mete Kaan Demir kadroda yer almadı.

ABDULLAH AVCI, BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADI'NA İLK KEZ RAKİP OLARAK ÇIKTI
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilk kez eski takımına karşı rakip olarak saha kenarında yer aldı.

Turuncu-lacivertli takımın başında 10 yıl görev yapan Avcı, geçtiğimiz sezon ise ilk kez Beşiktaş ile Vodafone Park'ta eski takımına karşı saha kenarında yer almıştı. O mücadele 1-1 sona ermişti.

ÖZCAN ARKOÇ ANISINA SAYGI DURUŞU
İki gün önce yaşamını yitiren A Milli Futbol Takımı'nın ve Türk futbolunun efsane kalecilerinden Özkan Arkoç anısına maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Arkoç, 9'u A Milli olmak üzere toplam 28 maçta ay-yıldızlı formayı giymişti. Türkiye'de Vefa, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını terleten Arkoç, Avusturya'da Austria Wien, Almanya'da da Hamburg takımlarında görev almıştı.