Avrupa'da yeni moda Türk duvarı! Ozan Kabak'ın Liverpool transferi sonrası Premier Lig'de Türk futbolcular...

İngiltere'de son şampiyon Liverpool, milli futbolcu Ozan Kabak'ı sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. Öte yandan transferin son gününde West Bromwich Albion, milli futbolcu Okay Yokuşlu'yu renklerine bağladı. Transfer sonra Premier Lig'de forma giyen futbolcu sayısı 4'e yükselirken A Milli Takım'da sürpriz bir görüntü ortaya çıktı. Görünen o ki Avrupa'da yeni moda Türk futbolcular.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2021, 13:14 Güncelleme 02 Şubat 2021, 13:47
Avrupa’da yeni moda Türk duvarı! Ozan Kabak’ın Liverpool transferi sonrası Premier Lig’de Türk futbolcular...

İÇİNDEKİLER

İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Liverpool, Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'te forma giyen milli stoper Ozan Kabak'ı sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı.

SEZON SONUNA KADAR KİRALIK

Galatasaray altyapısından yetiştikten sonra A takıma yükselen ve sonrasında önce Stuttgart, ardından da Schalke 04'te forma giyen Ozan Kabak, Liverpool'a imzayı attı.

20 yaşındaki milli stoper, sezon sonuna kadar Liverpool ile sözleşme imzaladı.

OKAY YOKUŞLU - WEST BROMWICH

İngiltere Premier Lig takımlarından West Bromwich Albion, milli futbolcu Okay Yokuşlu'yu renklerine bağladı.

CENGİZ ÜNDER VE ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ - LEICESTER CITY

2 milli futbolcu Leicester City'de bir araya geldi. Cengiz Ünder Roma'dan kiralık olarak gelmiş olsa bile İngiliz basınında çıkan haberlere göre hiçbir yere gitmeye niyeti yok. Milli futbolcu, kiralık olarak top koşturduğu İngiliz ekibinde kalmak istiyor. Başarılı bir grafik çizen Çağlar Söyüncü ise Leicester City özellikle taraftarın sevdiği bir isim konumunda.

Öte yandan A Milli Takım'daki stoper rotasyonu göz kamaştırdı. EURO2020'ye hazırlanan A Milli Takım'da stoperlerin hepsi Avrupa'nın önemli kulüplerinde forma giymesi dikkat çekti.

Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'nün ardından Ozan'ın da Avrupa'daki dev bir kulüp tarafından tercih edilmesi, EURO 2020 öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i sevindiriyor.

TURKISH WALL (TÜRK DUVARI)

Defans hattındaki isimlerin yükselen formunun yanı sıra, kaleci konusunda da Güneş'in eli oldukça zengin.

Son olarak Beşiktaş-Trabzonspor maçında harika bir performans sergileyen Uğurcan Çakır, şu anda en gözde kaleci konumunda. Ayrıca Mert Günok ile Altay Bayındır da tecrübeli teknik adamın şampiyonaya götürmeyi düşündüğü diğer file bekçileri.

Futbolseverlerin Turkish Wall (Türk Duvarı) lakabını taktığı defans hattı, şampiyonada ay-yıldızlılarımızın en büyük kozlarından biri olacak.