Eczacıbaşı-G.Saray: 3-2 (Yurttan ve dünyadan spor gündemi)

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi’nin 26. haftasında Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray HDI Sigorta’yı 3-2 mağlup etti. Maçın setleri ise şu şekilde bitti: 23- 25, 19-25, 25-20, 29-27, 16-14. Yurttan ve dünyadan spor gündemi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2021 Güncelleme 31 Ocak 2021, 06:58
Eczacıbaşı-G.Saray: 3-2 Yurttan ve dünyadan spor gündemi

İÇİNDEKİLER

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 26. haftasında Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray HDI Sigorta'yı 3-2 mağlup etti. Maçın setleri ise şu şekilde bitti: 23- 25, 19-25, 25-20, 29-27, 16-14.

DENİZLİSPOR'DA AYRILIK
Süper
Lig ekiplerinden Yukatel Denizlispor'da 24 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu Fede Varela'nın sözleşmesi feshedildi. Varela, Denizlispor forması ile 7 maça çıkmıştı.

LİGDE 3 MAÇ DAHA VAR
Süper Lig'de Beşiktaş-Trabzon maçı dışında bugün 3 karşılaşma daha oynanacak. 13.30'da Erzurum- A.Gücü, 16.00'da ise G.Birliği-Antalya ve Denizli-Göztepe maçlar var.

SON VURUŞLARI HARİKA
Afrika ülkelerinde ve Mısır'da teknik direktörlük yapan Muhsun Ertuğral Galatasaray'ın anlaşma sağladığı Mostafa Mohamed hakkında konuştu. Ertuğral, "Mısır'da çok konuşulan bir oyuncu. Gol ortalaması yüksek. Ceza sahası içerisinde isabetli top kullanma ve gol oranı yüksek bir oyuncu. Son vuruşları harika" ifadesini kullandı. Muhsun Ertuğral, Mostafa Mohamed'in Feghouli ve Belhanda gibi Afrika kökenli oyuncuların varlığı nedeniyle adaptasyon sorunu yaşamayacağını da söyledi.

MARCAO VE DONK RAKİPLERE GEÇİT VERMİYOR
Savunmanın göbeğinde bu sezon farklı ikililere yer veren Galatasaray'da Marcao&Donk ikilisi ön plana çıktı. Donk ve Marcao ile bu sezon 8 maça çıkan Galatasaray bu karşılaşmaların 4'ünde kalesini gole kapattı. Diğer 4 maçta ise kalesinde 5 gol gördü. Galatasaray bu 8 maçın 6'sını da kazanmayı başardı.

JEAN MİCHAEL SERİ BORDEAUX'DA
Galatasaray'ın eski futbolcusu Jean Michael Seri'nin yeni takımı belli oldu. Fildişili orta saha oyuncunun Fulham'dan Bordeaux'ya kiralandığı açıklandı.

ZORLU FİKSTÜR KAPIYA DAYANDI
Antep'ten 3 puan çıkartan G.Saray'ın önünde kritik maçlar var. Sarı-Kırmızılılar önce Başakşehir'i konuk edecek. Ardından Kadıköy'de F.Bahçe derbisi. Alanya ile kupa maçı oynayacak olan G.Saray Kasımpaşa'yı ağırladıktan sonra Alanya ile deplasmanda bu kez ligde karşılaşacak.

ADANA'DAN FARKLI TARİFE
TFF 1. Lig 19. hafta karşılaşmasında Adanaspor, sahasında Eskişehirspor'u 5-2 yendi. Adanaspor'un maçtaki gollerini 21'de Ergin, 28, 49 ve 76'da Ozegovic ile 45'te Ahmethan kaydetti. Konuk ekibin golleri Sholaja ve Mehmet kaydetti. Dün oynanan diğer maçta Ankaraspor, Keçiören'i 1-0 yendi.

PELKAS DEVAM EDEMEDİ
Fener'in Yunan 10 numarası Pelkas, Çaykur Rize maçında sakatlandı. 60. dakikada oyundan alınan Pelkas'ın durmunun ciddi olmadığı açıklandı.

RUMENCE KÜFÜR ETTİ HERHALDE!
Çaykur Rizespor'un yeni teknik direktörü Marius Sumudica, Karadeniz ekibinin başında çıktığı ilk maçta Fenerbahçe karşısında kırmızı kart gördü. Maç sonunda konuşan Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "Hocamız hakeme Rumence küfür etti herhalde. Başka açıklaması yok" dedi.

BAŞAKŞEHİR DARMADAĞIN
Süper Lig'de çok sıkıntılı bir süreçten geçen Başakşehir sahasında Hatayspor'a 5-1 yenildi. Hafta içi Trabzonspor önünde alınan Kupa Kupa mağlubiyeti sonrası teknik direktör Okan Buruk ile yollarını ayıran Turuncu-Lacivertliler dün Hatay önünde adeta darmadığın oldu.

HATAY FIRTINASI
Konuk ekip 11. dakikada Mame Diouf'la öne geçti. 21. dakikada Akintola penaltıdan skoru 2-0 yaptı. 43. dakikada hakem Cüneyt Çakır birkez daha penaltı noktasını gösterdi. Boupendza farkı 3'e çıkardı: 0-3. 57. dakikada Mame Diouf'un golüyle Hatayspor skoru 4-0'a taşıdı. 68. dakikada sahneye birkez daha Boupedza çıktı ve tabelayı 5-0'a getirdi. 80. dakikada Kamara topu kendi ağlarına gönderince Başakşehir te golünü buldu. Karşılaşma da bu skorla sona erdi.

ALANYA-SİVAS ERTELENDİ!
Alanyaspor ile Sivasspor arasında dün oynanan maç yoğun yağmur nedeniyle hakem tarafınan 22. dakikada ertelendi. 14. dakikada Fatih Aksoy'un golüyle Alanyaspor'un 1-0 öne geçtiği maç 3 Şubat'ta kaldığı kalan yerden devam edecek.

KAYSERİSPOR ALTIN BULDU
Ligde kalma mücadelesi veren Kayserispor, Kasımpaşa'yı deplasmanda 1-0 yendi. Galibiyeti 90+4'te yeni transfer Uğur getirdi.

DJANINY VE EKUBAN İÇİN 15 MİLYON EURO!
Trabzonspor
'da Djaniny Semedo için Al Hilal 7 Milyon Euro'luk bir teklif yaptı. Torino ise Ekuban için 8 Milyon Euro önerdi. Ancak Abdullah Avcı, "Daha iyisini bulmamız zor" diyerek transferlerin gerçekleşmesini istemezken, yönetim kurulu da veto etti.

TRABZONSPOR İSTANBUL'DA KARTAL'A KAYBETMİYOR
Trabzonspor , Beşiktaş ile İstanbul'da oynadığı son 3 maçı kaybetmedi… Karadeniz Fırtınası rakibine deplasmanda en son 5 Kasım 2016 tarihinde 2-1'lık skorla mağlup olmuştu... İstanbul'da oynanan son 3 karşılaşma 2-2 sonuçlandı.

NWAKAEME'DEN ÇOK İNCE HAREKET
Nwakaeme, 3 yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan Trabzonspor taraftarı Yusuf Şentürk'ü evinde ziyaret etti. Nijeryalı yıldız sadece kendisine tepki veren Yusuf'a Süper Kupa'yı getirdi.

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR ALİAĞA'YI EVİNDE YIKTI
ING Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasında, Frutti Extra Bursaspor, sahasında Aliağa Petkimspor'u 95-89 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısı 53-42 Bursaspor lehine sona erdi. Ligde dün alınan diğer sonuçlar şöyle: HDI Sigorta Afyon- Darüşşafaka Tekfen: 80-79, Galatasaray- Lokman Hekim Fethiye: 71-68.

MBAYE DİAGNE ASİST YAPTI WEST BROM 1 PUAN ALDI
G.saray'dan Premier Lig ekibi West Bromwich'e transfer olan Mbaye Diagne, takımının dün Fulham ile 2-2 berabere kaldığı maçta ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Diagne, takımının ikinci golünde asisti yapan futbolcuydu.

KARA KARTAL DERBİYE HAZIR
Beşiktaş Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını dün yaptığı son çalışmayla tamamladı. Siyah-Beyazlılar'ın teknik patronu Sergen Yalçın idman öncesi oyuncularıyla kısa bir toplantı yaptı.

CENK BEŞİKTAŞ'TA
Ve Cenk Tosun yeniden Beşiktaş'ta... Siyah- Beyazlılar, golcü futbolcuyu 5 aylığına Everton'dan kiraladı. Transferi Cenk Tosun, Beşiktaş'tan ayrılırken kendisi ile ilgili yapılan paylaşımı, "Yeniden tarih yazmaya hazır mıyız?" notuyla resmen açıkladı. 29 yaşındaki oyuncunun bugün İngiltere'den İstanbul'a gelerek sağlık kontrolü sonrası resmi imzayı atacağı öğrenildi. Cenk'in Beşiktaş'a geri dönmesi Siyah-Beyazlı taraftarlarda da büyük bir heyecana yol açtı.

HULK ATLETİCO MİNEİRO'DA
Beşiktaş'ın uzun süredir transfer etmek istediği Brezilyalı dünya yıldızı Hulk, Atletico Mineiro'ya transfer oldu... Sambacı yıldız yeni takımıyla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Mandzukic ve Hulk için büyük savaş veren ama başaramayan Beşiktaş eski yıldızı Cenk Tosun ile anlaştı.