Galatasaray 6-0 Gençlerbirliği | MAÇ SONUCU

Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni konuk etti. Karşılaşma 6-0 sona erdi. Galatasaray'ın golleri Belhanda (3) Diaegne, Oğulcan ve Babel'den geldi.

Giriş Tarihi 09 Ocak 2021, 17:49 Güncelleme 09 Ocak 2021, 22:01
Galatasaray 6-0 Gençlerbirliği | MAÇ SONUCU

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni konuk etti. Karşılaşma 6-0 sona erdi.

Galatasaray'ın golleri Belhanda (3) Diaegne, Oğulcan ve Babel'den geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR
Sarı-kırmızılı ekip, adeta maça golle başladı. Arda Turan'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Emre Taşdemir, bekletmeden pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Diagne'ye aktardı. Senegalli futbolcu, maçın 27. saniyesinde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

11. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası dışından şutunda kaleci Übeyd yatarak topun sahibi oldu.

14. dakikada Sefa Yılmaz'ın ara pasında kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kalan Soner Dikmen, şutunu çekmeden önce araya giren Marcao, meşin yuvarlağı kornere göndererek kaleci Okan Koçuk ile karşı karşıya kaldı. Soner Dikmen gol vuruşunu yapmasından önce Marcao son anda topa müdahale ederek kornere gönderdi.

19. dakikada Soner Dikmen'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda bekletmeden vuruşunu yapan Johansson, topu auta attı.

25. dakikada Emre Taşdemir'in soldan ortasında savunma arkasına sarkan Oğulcan Çağlayan'ın kaleciyle karşı karşıya bekletmeden yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı.

30. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Arda Turan'ın pasıyla ceza sahası yayının sağında topla buluşan Belhanda, yerden düzgün bir şut çıkardı. Meşin yuvarlak, kaleci Übeyd'in sağından ağlarla buluştu: 2-0.

44. dakikada sarı-kırmızılılar bir gol daha buldu. İlk Süper Lig maçına çıkan kaleci Übeyd'in kısa düşen vuruşunda topu kapan ve ceza sahasına giren Belhanda, sağ çaprazda yaptığı vuruşla ağları havalandırdı: 3-0.

45+2. dakikada Galatasaray, farkı 4'e çıkardı. Emre Taşdemir'in soldan ortasında Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası dışı sol çaprazda Oğulcan Çağlayan aldı. Bu oyuncu, pasını Arda Turan'a aktarırken, Arda da topu bekletmeden ceza sahası içi sağ çaprazdaki Belhanda'ya verdi. Faslı futbolcu, uygun durumda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 4-0.

Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI
54. dakikada Emre Akbaba'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Diagne'nin vuruşunda kaleci Übeyd topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

64. dakikada ev sahibi ekip, farkı 5'e çıkardı. Emre Akbaba'nın soldan şık pasında ceza sahasında topla buluşan Oğulcan Çağlayan, kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşla ağları sarstı: 5-0.

66. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, karşı karşıya vuruşunu yaptıktan sonra kaleci Übeyd'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya, penaltı noktasını gösterdi. 67. dakikada penaltıyı kullanan Babel, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 6-0.

Müsabakayı sarı-kırmızılı takım 6-0 kazandı.

Galatasaray, ligdeki 17. maçında 10. galibiyetini aldı. Süper Lig'de 3 beraberlik ve 4 yenilgisi bulunan sarı-kırmızılı ekip, puanını 33'e yükseltti.

Gençlerbirliği ise bu sezon 8. kez mağlup oldu. Ligde 5 galibiyet, 4 beraberliği bulunan başkent temsilcisi, 19 puanda kaldı.

DİAGNE, GOLLERİNE DEVAM EDİYOR
Galatasaray'ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, son haftalardaki golcü kimliğini sürdürdü.

Ligde çıktığı son 7 müsabakanın 6'sında fileleri havalandıran 29 yaşındaki futbolcu, bu süreçte 9 kez gol sevinci yaşadı.

DİAGNE'DEN SEZONUN EN ERKEN GOLÜ
Sarı-kırmızılı futbolcu Diagne, Süper Lig'de bu sezonun en erken golünü attı.

Gençlerbirliği müsabakasının 27. saniyesinde fileleri havalandıran Diagne, ligde bu sezon atılan en erken golü tekrarladı.

Bundan önceki en erken gol, ligin 8. haftasındaki Medipol Başakşehir-Gençlerbirliği müsabakasının 28. saniyesinde başkent temsilcisinden Sefa Yılmaz atmıştı.

BELHANDA'DAN 17 DAKİKADA HAT-TRİCK
Galatasaray'ın Faslı orta saha oyuncusu Younes Belhanda, 17 dakika içinde 3 gol birden kaydetti.

Gençlerbirliği karşısında ilk golünü 30. dakikada kaydeden tecrübeli futbolcu, 44. dakikada kendisinin ikinci golünü kaydetti. Mücadelenin 45+2. dakikasında bir gol daha bulan Belhanda, sarı-kırmızılı takımdaki kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol birden atma sevinci yaşadı.

Belhanda, bu sezon ligde 5 gole ulaştı.

OĞULCAN, GOL SAYISINI 3'E, BABEL 2'YE ÇIKARDI
Süper Lig'de bu sezon Oğulcan Çağlayan 3, Ryan Babel ise 2. golünü kaydetti.

Ligin 15. haftasındaki Trabzonspor müsabakasında sarı-kırmızılı takımdaki ilk golünü atan Oğulcan, 17. haftadaki Konyaspor müsabakasında da gol atma başarısı gösterdi. Genç oyuncu, Gençlerbirliği ağlarını da sarsarak ligdeki gol sayısını 3'e yükseltti.

Bu karşılaşmada Galatasaray'ın 6. golünü atan Babel ise MKE Ankaragücü müsabakasının ardından bir başka başkent temsilcisi Gençlerbirliği'nin de ağlarını sarstı ve gol sayısını 2'ye çıkardı.

OZORNWAFOR, GALATASARAY'DA İLK MAÇINA ÇIKTI
Sarı-kırmızılı ekibin genç stoperi Valentine Ozornwafor kariyerinde ilk kez sarı-kırmızılı takımla resmi maça çıktı.

Galatasaray'a geçen sezon başında transfer edilen ve resmi maça çıkamadan İspanya 2. Futbol Ligi takımlarından Almeria'ya kiralanan 21 yaşındaki stoper, bu sezon başında sarı-kırmızılı takıma döndü. Sezonun ilk yarısı için lisansı çıkarılmayan Ozornwafor'a transfer döneminin gelmesiyle lisans çıkarıldı.

Müsabakanın 82. dakikasında Ryan Donk'un yerine oyuna giren genç oyuncu, kariyerinde Galatasaray formasını bir resmi maçta terletti.

İKİ MAÇ SONRA KAZANDI
Galatasaray, Süper Lig'de 2 müsabaka sonra galibiyet aldı.

Ligin 16. haftasında sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, 17. haftada deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'a 4-3 mağlup olmuştu.

Sarı-kırmızılı ekip, bu galibiyetle 2021 yılında çıktığı 3 maçında ilk kez 3 puan sevinci yaşadı.

İÇ SAHADA SON 6 MAÇTA YENİLMEDİ
Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda çıktığı son 6 lig maçında mağlup olmadı.

Bu sezon evindeki tek yenilgisini 5. haftada Aytemiz Alanyaspor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Galatasaray, bu süreçte MKE Ankaragücü, Atakaş Hatayspor ve Göztepe'yi mağlup ederken, Hes Kablo Kayserispor ve Fraport TAV Antalyaspor ile berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda 14 kez fileleri havalandırırken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

İKİ YIL SONRA 6-0'LIK GALİBİYET
Galatasaray, Süper Lig'de 2 yıl aradan sonra 6 farklı galibiyet elde etti.

Ligde 2018-2019 sezonunun 18. haftasında 19 Ocak 2019'da sahasında MKE Ankaragücü'nü 6-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, yaklaşık 2 yıl sonra bir başka başkent temsilcisini aynı skorla yenme başarısı gösterdi.

GALATASARAY-GENÇLERBİRLİĞİ REKABETİNDE 20 YIL SONRA İLK
Sarı-kırmızılı ekip, 6-0 yendiği başkent temsilcisi karşısındaki en farklı galibiyetini tekrarladı.

Ligde kırmızı-siyahlı takımı 1999-2000 sezonunun ikinci yarısında 9 Nisan 2000'de 6-0 mağlup eden Galatasaray, 20 yıl sonra rakibi karşısında en farklı galibiyetini aldı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NE YİNE PUAN YOK
Galatasaray, Gençlerbirliği ile sahasında oynadığı son 7 maçı da kazandı.

Sarı-kırmızılı ekip, başkent temsilcisini lig tarihinde 49. kez ağırladı. Bu müsabakaların 34'ünü kazanan Galatasaray, rakibine sadece 7 kez yenildi. İki takım arasındaki 8 maç da beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın attığı 102 gole Gençlerbirliği 44 golle karşılık verebildi.

Sarı-kırmızılı ekip, İstanbul'da ağırladığı kırmızı-siyahlı takımı üst üste 7. maçta da evine puansız gönderdi.