Galatasaray'da beklenmedik ayrılık! Yıldız isim gemileri yaktı

Galatasaray'la Fenerbahçe arasında transfer savaşına neden olan ancak sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği talihsiz sakatlıklar nedeniyle bir türlü bekleneni veremeyen Emre Akbaba'nın sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılacağı iddia edildi.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2020, 15:50 Güncelleme 30 Aralık 2020, 15:56
Galatasaray’da beklenmedik ayrılık! Yıldız isim gemileri yaktı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'a büyük umutlarla gelen ancak sakatlıklar yüzünden bir türlü katkı sağlayamayan Emre Akbaba'nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bu sezon ilk 11'de bulduğu şansları iyi değerlendiremeyen Emre, artık yedek kulübesinden hamle oyuncusu olarak değerlendiriliyor.

YENİ TEKLİF SUNULMADI
Performansıyla takım arkadaşlarının gölgesinde kalan hücum oyuncusu ayrılmayı düşünüyor. Galatasaray cephesinden de henüz 28 yaşındaki futbolcuya yeni bir teklif sunulmadı.

Sözleşmesinde Euro kuru 5.3'e sabitlenen Emre Akbaba, 1 milyon 750 bin Euro garanti paranın karşılığı olarak sarı kırmızılı takımda 9.2 milyon TL kazanıyor. Galatasaray o dönem Fenerbahçe'nin elinden kaptığı yıldız futbolcu için Aytemiz Alanyaspor'a 4 milyon Euro bonservis ödemişti.

EMRE AKBABA - BELHANDA TARTIŞMASI
Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederken sarı-kırmızılı takımda yaşanan bir gerginlik dikkat çekti. Mücadelenin 70. dakikasında sarı-kırmızılı takım, tehlikeli bir yerden frikik kazandı. Tek golün sahibi Belhanda ve Emre Akbaba serbest vuruşu kullanmak için topun başına gitti. Bir süre iki oyuncu tartışırken araya Etebo girdi. Frikiği kullanan Belhanda topu auta yollarken Emre'nin şutun ardından el kol hareketlerine devam ettiği görüldü.

YAŞANANLARIN PERDE ARKASI
Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği'ni 1-0 yendiği maçta takımın Faslı yıldızı Younes Belhanda, bir pozisyonda Emre Akbaba ile yaşadığı frikik kavgası nedeniyle eleştirileri üzerine çekmişti. Kazanılan penaltıyı da genç Ali Yavuz Kol'a bırakmayan 30 yaşındaki futbolcunun tahminlerin aksine başına buyruk hareket etmediği ortaya çıktı.

"PENALTI VE FRİKİKLERİ BELHANDA KULLANACAK"
Soyunma odasında karşılaşmanın ilk 11'ini yazan teknik heyet, taktik tahtasına ''Penaltı ve frikikleri Belhanda kullanacak" notunu düştü. Yıldız ismin de bu talimat doğrultusunda duran topları başka bir oyuncunun kullanmasına müsaade etmediği öğrenildi. Öte yandan Karagümrük deplasmanında oyuna sonradan giren ofansif orta saha, Göztepe maçıyla ilk 11'e dönmeye hazırlanıyor.