İstanbul'daki UEFA Şampiyonlar Ligi finali seyircili olacak mı? UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı...

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, futbolda 2020 senesini değerlendirdi. Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla büyük aksaklıkların yaşandığı futbol dünyasına dair konuşan Ceferin, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali ile ilgili, "Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynatacakmışız gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2020, 00:14 Güncelleme 28 Aralık 2020, 00:22
İstanbul’daki UEFA Şampiyonlar Ligi finali seyircili olacak mı? UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıkladı...

İÇİNDEKİLER



UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, koronavirüsü gölgesinde geçen 2020'yi değerlendirdi ve İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali için de konuştu.



İŞTE CEFERIN'İN AÇIKLAMALARI...
"30-40 kere teste girdim. Çok fazla uyumadım, gece gündüz çalışmak zorundaydık. Hükümetlerle görüşmeler yaptık, futboldan çok sağlık meselelerine odaklandık.



"ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİ SEYİRCİLİ OYNATACAKMIŞIZ GİBİ ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"
Gelecek yıl ne olacağı konusunda şu anda bir şey söylemek için erken. Öncelikle aşının ne kadar hızlı etki göstereceğini öğrenmemiz lazım. Biz Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynatacakmışız gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde mevcut format, en az 2024'e kadar sürecek.



"DEVLER LİGİ'NDE 'İLGİNÇ' SİSTEM"
2024'ten sonra değişiklikler olabilir. Hafta sonu oynamak istemiyoruz çünkü yerel liglerin değerinin düşmesini doğru bulmuyoruz. Ancak biraz daha farklı, daha ilginç bir sistem düşünüyoruz.

Şampiyonlar Ligi'nde oynama hayali şu anda olduğu kadar gerçekçi olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN