Kartal'a soğuk duş! Beşiktaş Alanya’dan eli boş döndü

Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Alanyaspor'a galibiyeti getiren golleri Bakasetas atarken Beşitaş adına tek sayıyı Aboubakar kaydetti. Akdeniz temsilcisinde Babacar 82. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2020 Güncelleme 14 Aralık 2020, 06:58
Kartal’a soğuk duş! Beşiktaş Alanya’dan eli boş döndü

İÇİNDEKİLER

Kartal Alanya'da yıkıldı. Ligde son 3 maçtır kazanan Beşiktaş lider Alanyaspor'a deplasmanda 2-1 yenildi. 8.dakikada Atiba'nın kafa şutunda top auta gitti. 27'de VAR incelemesi sonucu Ghezzal'ın topu elle kestiğine karar verildi. Kazanılan penaltıyı Bakasetas gole çevirdi.

GHEZZAL MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI


Ghezzal 34'te kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Marafona'yı geçemedi. İlk devreyi Alanyaspor 1-0 önde tamamladı. 52'de Davidson'un çektiği sert şutta top Utku'da kaldı.

BAKASETAS YENİDEN SAHNEDE


Maçın 58. dakikasında Rıdvan'ın ortasını Tzavellas uzaklaştırdı. 76. dakikada Bakasetas'ın şutunda top direkten döndü. Aynı oyuncu 80'de Tayfur'un pasında farkı ikiye çıkardı: 2-0.

ABOUBAKAR YİNE BOŞ GEÇMEDİ


Zorlu maçın 88. dakikasında Güven Yalçın ceza sahasında Efkan tarafından düşürüldü. Kazanılan penaltıyı Aboubakar gole çevirdi: 2-1. Böylece Alanyaspor maçtan 2-1 galip ayrıldı.

ZORLU SERİ KÖTÜ BİTTİ


Beşiktaş için bir ay önce ateş hattı olarak adlandırılan 4 maçlık serinin son halkası kötü bitti. Beşiktaş; Başakşehir'i 3-2, Fenerbahçe'yi 4-3 ve Kasımpaşa engelini de 3-0'lık skorla geçerek 9 puan toplamıştı. Zorlu serinin son maçı olan Alanyaspor'a yenilen Kartal böylece 4 maçlık zorlu seriyi 9 puanla geçmiş oldu.

ALANYA'DA ŞEHİTLER UNUTULMADI


Alanya Beşiktaş mücadelesi öncesinde skorboardda İstanbul Emniyeti'nin hazırladığı video izletilerek 4 yıl önce şehit olan polisler ve vatandaşlar unutulmadı.

EN ÇOK GOL YİYEN 4 EKİPTEN BİRİ


Beşiktaş ligde 4. sırada olmasına rağmen ligde en çok gol yiyen 4 takımdan biri durumunda. Erzurumspor ve Denizlispor 21 gol yerken, Siyah-Beyazlı takım sonuncu Ankaragücü ile birlikte kalesinde 19 gol gördü.

PENALTI TARTIŞMALI BiR KARARDI


Beşiktaşlı Montero, Alanya maçında aleyhlerine verilen penaltının tartışmalı bir karar olduğunu söyledi. Montero, "Alanya kazanmaya bizden daha yakındı" diye konuştu.

ALANYASPOR KOLTUĞU BIRAKMIYOR


Bu sezon aldığı flaş galibiyetlerle zirveye oturan Alanyaspor G.Saray'dan sonra Beşiktaş'ı da yenerek büyük takımlara karşı üstünlüğünü sürdürdü.Turuncu- Yeşilliler bir hafta içinde Gençlerbirliği ve Göztepe önünde aldığı mağlubiyetlere rağmen Beşiktaş galibiyetiyle toparlandığını herkese gösterdi. Akdeniz ekibi aldığı bu galibiyetle Şampiyonluk yarışında sonuna kadar varım" mesajını vermiş oldu.