Pierre Webo'ya yapılan ırkçılık Göztepe - Alanyaspor maçında protesto edildi: 10 saniye hareketsiz kaldılar

Süper Lig'de oynanan Göztepe - Alanyaspor erteleme maçında Medipol Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya yapılan ırkçılık skandalı protesto edildi. Oyuncular, başlama vuruşundan sonra 10 saniye boyunca hareketsiz kalarak ırkçılığı karşı tepkilerini gösterdi.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2020, 19:50 Güncelleme 09 Aralık 2020, 19:50
Pierre Webo’ya yapılan ırkçılık Göztepe - Alanyaspor maçında protesto edildi: 10 saniye hareketsiz kaldılar

İÇİNDEKİLER

Süper Lig 7. hafta erteleme maçında karşılaşan Göztepe ile Aytemiz Alanyaspor'un futbolcuları, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Medipol Başakşehir'in Paris Saint-Germain ile yaptığı karşılaşmada dördüncü hakemin ırkçı söylemine maruz kalan Pierre Webo'ya destek verdi.

İzmir'deki deprem nedeniyle ertelenen müsabakanın seremonisine üzerinde "Irkçılığa hayır-No to racism" yazılı siyah tişörtlerle çıkan futbolcular başlama düdüğünden sonra yaklaşık 10 saniye hareketsiz kalarak alkışlarla Webo'ya destek verdi. Stattaki diğer sporcular ve tribünlerdekiler de futbolculara eşlik etti.



UEFA'DAN KARAR ÇIKTI
PSG - Başakşehir maçının 13. dakikasında 4. hakemin Pierre Webo için kullandığı ırkçı sözlerin ardından UEFA da harekete geçti. Son yıllarda Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı özellikle Şampiyonlar ligi maçlarında bu duruma karşı ciddi tepkiler gösteriliyordu.

Bu akşamki maçta da UEFA'dan bir dizi hamle geldi. Buna göre, iki takım futbolcuları "Irkçılığa hayır" yazan tişörtler giyecekler ve Parc des Princes Stadı'nın reklam panolarında da yine ırkçılık karşıtı sözler yer alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN