Fenerbahçe 0-2 Konyaspor | MAÇ SONUCU

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe sahasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk etti. Karşılaşma 2-0 Konyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe sezonun ilk mağlubiyetini aldı.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2020, 17:53 Güncelleme 07 Kasım 2020, 21:53
Fenerbahçe 0-2 Konyaspor | MAÇ SONUCU

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe sahasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk etti. Karşılaşma 2-0 Konyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe sezonun ilk mağlubiyetini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
23. dakikada Ozan Tufan'ın uzak mesafeden sert vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

27. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topa hareketlenen Milosevic, kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı. Milosevic'in aşırtma vuruşunda, Altay Bayındır iki hamlede topa sahip oldu.

31. dakikada Fenerbahçe'nin golü iptal edildi. Pelkas'ın ceza sahası sağ çaprazından topun gelişine aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti. İlk anda golü veren maçın hakemi Ali Şansalan, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu saha kenarında ekrandan izledi. Gol pozisyonunda Valencia'nın topa eliyle müdahale ettiğini belirleyen Şansalan, golü iptal etti.

İlk yarının kalan bölümünde başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARI
İkinci yarı hakemin işaretiyle başladı.

59. dakikada Gökhan Gönül'ün pasına hareketlenen Samatta, Konyaspor savunmasının hatası sonrası sağ çaprazda topla buluşarak ceza sahasına girdi. Samatta'nın sağ ayağının dışıyla vuruşunda, kaleci Sehic meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.

67. dakikada İttifak Holding Konyaspor öne geçti. Soldan arka direğe atılan uzun topta Shengelia'nın indirdiği meşin yuvarlağı Jevtovic, şık bir voleyle ağlara gönderdi: 0-1

78. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Kravets, kaleci Altay Bayındır'la karşı karşıya durumda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2

87. dakikada Luiz Gustavo'nun ceza yayının gerisinden sağ ayağıyla plasesinde, top az farkla üstten dışarı gitti.

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve İttifak Holding Konyaspor sahadan 2-0 galip ayrıldı.

SEZONUN İLK MAĞLUBİYETİ
Süper Lig'in 8. haftasında konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor'a 2-0 yenilen Fenerbahçe, bu sezon ilk mağlubiyetini yaşadı.

Ligde üst üste son 4 karşılaşmasını kazanan sarı-lacivertliler, bu galibiyet serisini de İttifak Holding Konyaspor maçında yitirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında tutuk bir görüntü sergileyen sarı-lacivertliler, 67. dakikada Jevtovic'in golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Beraberlik için rakip yarı alanda daha fazla varlık gösteren Fenerbahçe, 78. dakikada Kravets'in golüne engel olamadı ve fark 2'ye çıktı.

Kalan bölümde girdiği pozisyonlardan sonuç alamayan Fenerbahçe, sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

PELKAS'IN GOLÜ VAR'A TAKILDI
Fenerbahçe'nin Yunanistanlı oyuncusu Dimitris Pelkas'ın ayağından bulduğu gol, VAR kararıyla iptal edildi.

Mücadelenin 31. dakikasında Pelkas'ın ceza sahası içi sağ çaprazda topun gelişine yaptığı aşırtma vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluşurken, hakem Ali Şansalan, VAR odasından uyarıldı. Pozisyonu izleyen Şansalan, 34. dakikada elle oynama kararı gerekçesiyle golü iptal etti.

THİAM YİNE MAÇI TAMAMLAYAMADI
Fenerbahçe'de Mame Thiam, İttifak Holding Konyaspor karşısında da 90 dakikayı tamamlayamadı.

Senegalli oyuncu, ligde şu ana kadar oynadığı karşılaşmaların tamamına ilk 11'de başlamasına karşın hiçbir mücadelede 90 dakika görev alamadı.

Ligde daha önce Çaykur Rizespor maçında 54, Atakaş Hatayspor mücadelesinde 45, Galatasaray karşılaşmasında 66 dakika ve Fatih Karagümrük müsabakasında 58 dakika görev yapan Thiam, İttifak Holding Konyaspor'a karşı da 46. dakikada yerini Diego Perotti'ye bıraktı.

BİN 834 KİŞİ MAÇI TAKİP ETTİ
Fenerbahçe ile İttifak Holding Konyaspor arasındaki müsabakayı bin 834 kişi tribünden takip etti.

Locaların kullanıma açılmasının ardından seyircisi önüne çıkan sarı-lacivertlileri, bin 834 seyirci tribünde izledi.

FERDİ 3 MAÇ SONRA SÜRE BULDU
Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, 3 maç aranın ardından sarı-lacivertli formayı giydi.

Ferdi, 69. dakikada Mbwana Samatta'nın yerine oyuna dahil olurken, etkisiz bir performansa imza attı.

4 MAÇ SONRA SUSKUN KALDI
Fenerbahçe, ligde 4 maç sonra gol sevinci yaşayamadı.

Lige gol yollarında tutuk başlayan ve 2. haftadaki Hatayspor ile 3. haftadaki Galatasaray karşılaşmalarında gol atamayan sarı-lacivertliler, daha sonra oynadığı 4 karşılaşmada ise en az 2 gol bulmayı başarmıştı.

Fenerbahçe, 4 maç aradan sonra İttifak Holding Konyaspor maçında skor üretemedi.