Cenk Tosun takımı Everton'a rest çekti: Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynamam, sadece Beşiktaş

Uzun bir sakatlık süreci geçiren Milli yıldız takımı Everton'a resti çekti. Çapraz bağları koptuğu için uzun süredir sahalardan uzak kalan Cenk Tosun'u elinden çıkarmak isteyen Everton Milli futbolcuya Fenerbahçe ve Galatasaray ile yeniden temasa geçme düşüncesini dile getirdi. Deneyimli golcü Everton cephesine Beşiktaş için rest çekti. İşte Cenk Tosun transferinde Fenerbahçe ve Galatasaray detayı...

Giriş Tarihi 31 Ekim 2020, 15:55 Güncelleme 31 Ekim 2020, 16:17
Cenk Tosun takımı Everton’a rest çekti: Fenerbahçe ve Galatasaray’da oynamam, sadece Beşiktaş

İÇİNDEKİLER

Yaşadığı uzun sakatlık nedeniyle İngiliz ekibi Everton'ın elden çıkarmak istediği Cenk Tosun'la ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Yeni iddialara göre, Ada temsilcisinin zaman zaman Galatasaray ve Fenerbahçe'ye de önerdiği 29 yaşındaki forvet, Everton yönetimine resti çekti.

Milli oyuncu İngiliz ekibinin Fenerbahçe ve Galatasaray ile yeniden temasa geçme düşüncesinin kendisiyle paylaşılması üzerine futbol direktörü Marcel Brands'a bir görüşme yaptı. Usta krampon, iki kulüple boşuna pazarlık yapılmamasını söyledi. Cenk'in "Türkiye'ye döneceksem sadece Beşiktaş'ta forma giyerim.

YOK PAHASINA SATMAYACAK
Fotomaç'ın haberine göre Beşiktaş ile Everton arasında yapılan daha önceki görüşmelerde siyah-beyazlılar bir yıllık kiralama için 1.5 milyon euro önerirken, İngiliz cephesi 2 milyon euro talep etmişti.

Asıl amacı Cenk Tosun'u elden çıkarmak olan Everton, 2017-18 sezonu devre arasında 22 milyon euro ödeyerek aldığı golcü oyuncuyu yok pahasına da satmak istemiyor.

Adalıların amacı Tosun'un sürekli oynayacağı bir takıma gidip ardından EURO 2021'de forma giymesi. Daha sonra en doğru fiyata satmak. Bu yılın başında Crystal Palace'a kiralanan Cenk, çapraz bağ sakatlanması yaşayınca Everton'a geri dönmüştü.

ABOU'YU ARAYIP TEBRİK ETTİ
Mart ayı başında yaşadığı sakatlık sonrası Crystal ile sözleşmesi feshedilen ve Everton'a dönen Cenk, ancak devre arasında idmanlara başlayabilecek. Milli forvet form tutma dönemi de hesaba katıldığında sezonun ikinci yarısında hazır hale gelecek.

Öte yandan Aboubakar'ın Beşiktaş'a yeniden döndüğü zaman kendisini ilk arayan isimlerden birinin Cenk olduğu bildirildi.

Cenk ve Abou 2016-17'de beraber forma giymişti. Cenk Tosun Beşiktaş formasını 142 maçta terletti ve 64 gol atarken, 13 asist yaptı.