Galatasaray evinde galip!

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, evinde MKE Ankaragücü'nü ağırladı. Sarı kırmızılılar, mücadeleden 1-0'lık üstünlükle ayrıldı. Galatasaray'ın tek golü 45+2'de, Marcelo Saracchi'nin asistinde Hollandalı yıldız Ryan Babel'den geldi. Sarı kırmızılılar bu sonuçla üst üste 2. galibiyetini kazandı.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2020, 17:56 Güncelleme 01 Kasım 2020, 06:23
Galatasaray evinde galip!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ve Ankaragücü, Süper Lig'in 7. haftasında TT Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadele sarı kırmızılıların 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Galatasaray'ın tek golü 45+2'de, Marcelo Saracchi'nin asistinde Hollandalı yıldız Ryan Babel'den geldi. Sarı kırmızılılar bu sonuçla üst üste 2. galibiyetini kazandı.

Galatasaray, 13 puanla ve maç fazlasıyla 3. sırada kendine yer buldu. Ankaragücü ise 1 puanla son sırada yer aldı.

Galatasaray bir sonraki lig maçını Sivasspor ile deplasmanda oynayacak. MKE Ankaragücü ise evinde Karagümrük'ü ağırlayacak.



MAÇTAN NOTLAR
20. dakikada gelişen Ankaragücü kontratağında Diousse uzun pasını sağ kantta bulunan Lobjanidze'ye aktardı ve ters koşu ile ceza alanına sarktı. Lobjanidze'den tekrar pası alan Diousse'nin ceza sahası içinden sert şutu az farkla auta çıktı.

23. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşta Ömer Bayram'ın direkt kaleye çektiği şut yan ağlarda kaldı.

36. dakikada Emre Güral'ın pasında Lobjanidze'nin ceza alanı işinden çektiği şutu kaleci Okan kornere çeldi.

45+2. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Saracchi, rakibinden sıyrılarak ceza alanına girdi ve pasını Babel'e çıkardı. Babel, penaltı noktasının hemen önünden yaptığı düzgün vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-0

57. dakikada Galatasaray kalecisi Okan Kocuk'un büyük hatasında ceza sahası içinde topu alan Bolingi'nin uygun durumda vuruşunda top yandan auta çıktı.

58. dakikada Bolingi'nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden şutunda top ters kanattan auta gitti.

82. dakikada Emre Kılınç'ın ceza sahasındaki pasıyla sağdan son çizgiye inerek altıpasa sokulan Arda Turan, şut açısının darlığından dolayı pasını altıpas gerisindeki Feghouli'ye çıkardı. Kaleci Friedrich'i geçen topa Cezayirli futbolcunun uygun durumda vuruşunda meşin yuvarlak Atakan Çankaya'nın müdahalesiyle kornere gitti.

89. dakikada Feghouli'nin uzaktan vuruşunda kaleci Friedrich üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

90+3. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda kaleci Friedrich, yatarak topun sahibi oldu.

Galatasaray, müsabakayı ilk yarının son dakikalarında bulduğu golle 1-0 kazandı.

ÖMER BAYRAM KAPTAN ÇIKTI
Fatih Terim, MKE Ankaragücü karşısında kaptanlık pazubendini Ömer Bayram'a teslim etti.

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon oynanan 9 resmi müsabakada Arda Turan 4, Martin Linnes 2, Ryan Donk ve Younes Belhanda birer kez sahaya kaptan olarak çıktı.

MKE Ankaragücü müsabakasında kaptanlık pazubendini takan Ömer Bayram, sarı-kırmızılı takımda bu sezon ilk 11'de kaptan olarak sahaya çıkan 5. futbolcu oldu.

TARAFTARDAN TERİM'E DESTEK
Müsabakayı izleyen az sayıdaki Galatasaray taraftarı, teknik direktör Fatih Terim'e tezahüratlarla destek verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün yönetimiyle sorun yaşadığı iddia edilen ve hafta içinde yapılan toplantının ardından sosyal medyada "Her şey yolunda" şeklinde mesaj paylaşan Terim için localara girebilen az sayıdaki taraftar, "İmparator Fatih Terim" diye tezahürat yaptı.

CUMHURİYET BAYRAMI'NA ÖZEL PANKART
Galatasaray taraftar grubu ultrAslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk Telekom Stadı'na pankart astı.

Tribünlerde yer alan pankartlarda "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır", "Milyonlarca şehidin adıdır Cumhuriyet - 29 Ekim 1923" ve "Dün, bugün, daima ve ilelebet Cumhuriyet" ifadeleri yazıldı.

Ayrıca İzmir'de meydana gelen deprem için "Geçmiş olsun İzmir" pankartları da tribünlere asıldı.