Aylardır bekleniyordu! Fenerbahçe Mbwana Samatta transferini KAP'a bildirdi | Transfer haberleri

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Lazio'ya gönderdiği Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi'nin yerini dolduracağı ismi buldu. Sarı-lacivertliler, Aston Villa forması giyen Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta'yı kadrosuna kattı. Dün gece gizli bir şekilde İstanbul'a getirilen golcü futbolcu, gün içinde resmi sözleşmeye imza atacak.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2020, 10:55 Güncelleme 24 Eylül 2020, 10:55
Aylardır bekleniyordu! Fenerbahçe Mbwana Samatta transferini KAP’a bildirdi | Transfer haberleri

İÇİNDEKİLER

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Lazio'ya gönderdiği Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi'nin yerini dolduracağı ismi buldu. Sarı-lacivertli takım, imza attırmak için İstanbul'a getirdiği Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta hakkında Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamada bulundu.

Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle:

Profesyonel futbolcu Mbwana Samatta'nın transferi konusunda Futbolcu ve Kulübü Aston Villa FC ile görüşmelere başlanmıştır.

Aston Villa ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Tanzanya asıllı golcü, geçtiğimiz sezon 44 maçta 12 gol attı ve 2 asist yaptı.

23 Aralık 1992'de tarihinde Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'da dünyaya geldi. Futbola 2010 yılında ülkesini takımlarından African Lyon'da başladı. Tanzanya'da Simba takımının da formasını giydikten sonra Kongo takımı TP Mazembe takımına transfer oldu.

Bu kulüpte 5 sezon oynadıktan sonra, 2016'da Belçika'nın köklü ekiplerinden Genk ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezonun devre arasında 10.5 milyon euro bedelle Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'ya transfer oldu.

Kariyerinde 249 maça çıkan 27 yaşındaki Tanzanyalı forvet, 98 gol attı ve 27 asist yaptı. Tanzanya Milli Takımı'nın da formasını Samatta, milli formayla 51 maça çıktı ve 18 gol kaydetti.