Son dakika: TFF Başkanı Nihat Özdemir'den harcama limitleriyle ilgili flaş açıklama

Son dakika haberine göre, TFF Başkanı Nihat Özdemir, kademeli olarak TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'e harcama limiti getirmeyi planladıklarını açıkladı. Öte yandan Nihat Özdemir, birçok sponsorluk anlaşması yaptıklarını, birçok gideri azalttıklarını, 2. Lig ile 3. Lig'deki kulüplere yardımları artırdıklarını dile getirirken, "Bir müjde vermek istiyorum. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in marka değerini yükseltmek, izlenmesini canlı olarak sağlamak en büyük hedefimizdi. Bu hedefimiz nihayet gerçek oluyor." dedi.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2020, 13:15 Güncelleme 01 Eylül 2020, 14:51
Son dakika: TFF Başkanı Nihat Özdemir’den harcama limitleriyle ilgili flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

TFF Başkanı Nihat Özdemir, kademeli olarak TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'e harcama limiti getirmeyi planladıklarını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, kendilerine yönelik tüm taleplerin yönetim kurulunda görüşüldüğünü ve çözüm odaklı çalışıldığını söyledi.

TFF'nin Ankara'da JW Marriott Hotel'de yapılan olağan genel kurulunda konuşan Özdemir, "Bizler federasyon olarak devletimizle iş birliği halinde, bu dönemi en az zararla atlatmak için büyük çaba gösterdik." dedi.

Nihat Özdemir, 1 Haziran 2019'da göreve geldiklerini hatırlatıp, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşanan zorluklara dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen salgınla mücadele kapsamında yapılan tüm çalışmaları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız, Sağlık Bakanlığı'mız, siz değerli kulüplerimiz ve tüm paydaşlarımızla koordineli bir şekilde yürüttük. Bu süreçte, destekleri için başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya teşekkür ediyorum. Bir özel teşekkürümüz de oynanması imkansız denen maçlar için büyük sorumluluk alarak hazırladıkları futbola dönüş protokolüyle maçlarımızın tamamlanmasını sağlayan Prof. Dr. Ömer Taşer başkanlığındaki Sağlık Kurulumuza. Sayın Prof. Dr. Ömer Taşer ve ekibini çalışmaları için bir kez daha tebrik ediyorum."

Profesyonel liglerde şampiyon olan ve üst lige çıkanları kutlayan Özdemir, "Bizlerden talep ettiğiniz her şeyi yönetim kurulumuzda değerlendirdik, kararlar aldık ve sizlere yardımcı olmaya çalıştık. O kararlardan en önemlisi, sizlerin de ortak mutabakatıyla, liglerde düşmenin olmamasıydı. Yeni sezonda 21 takımlı Süper Lig'i hep birlikte tecrübe edeceğiz. Bugün genel kurul salonumuzda 145 profesyonel kulübümüzün temsilcileri var. Genel kurul ailesi olarak daha da büyüdük ve yeni bir dönem bizleri bekliyor." ifadelerini kullandı.

2. LİG VE 3. LİG'E NAKLEN YAYIN MÜJDESİ
Nihat Özdemir, birçok sponsorluk anlaşması yaptıklarını, birçok gideri azalttıklarını, 2. Lig ile 3. Lig'deki kulüplere yardımları artırdıklarını dile getirirken, "Bir müjde vermek istiyorum. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in marka değerini yükseltmek, izlenmesini canlı olarak sağlamak en büyük hedefimizdi. Bu hedefimiz nihayet gerçek oluyor. Misli.com ile 2. Lig ile 3. Lig'in isim ve yayın hakları için anlaşma sağladık. Önümüzdeki günlerde imzayı atacağız. Böylece alt liglerimizdeki kulüplerimize önemli bir gelir kaynağı sağlamış olacağız." şeklinde konuştu.

Görev sürelerinde 15 ayın geçtiğini anlatan Özdemir, tesisleşme çalışmalarıyla ilgili bilgi de verdi.

A Milli Futbol Takımı'nın gelecek yıla ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası'na damga vuracağına inandığını vurgulayan Özdemir, "Bizleri bu süreçte en çok mutlu eden şey, A Milli Takım'ımızın Avrupa Şampiyonası finallerine kalmasıydı. Büyük bir heyecanla beklediğimiz finaller, pandemi nedeniyle seneye kaldı. İnanıyorum ki yakaladığımız muhteşem jenerasyonla gelecek yaza Türk Milli Takımı damgasını vuracak. İki gün sonra da UEFA Uluslar Ligi maçlarımız başlıyor. 3 Eylül'de Sivas'ta Macaristan ile oynuyoruz. 6 Eylül'de ise Sırbistan ile deplasmanda karşılaşacağız. Şu anda Riva'da kampta bulunan Şenol Güneş hocamıza ve futbolcularımıza başarılar diliyorum." açıklamasını yaptı.