Galatasaray'ı sarsan sakatlık! Fenerbahçe derbisinde yok

Süper Lig'e zorlu bir fikstürle başlayacak olan Galatasaray'da şok bir gelişme yaşandı. İkinci haftada son şampiyon Başakşehir'e konuk olacak, 3'üncü haftada ise Fenerbahçe'yi ağırlayacak sarı-kırmızılı ekipte Emre Akbaba'nın 2 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2020, 12:31 Güncelleme 31 Ağustos 2020, 12:33
Galatasaray’ı sarsan sakatlık! Fenerbahçe derbisinde yok

İÇİNDEKİLER

Zorlu bir fikstürle sezona başlayacak Galatasaray'da lig için geri sayıma geçilen dönemde şoke eden bir gerçek ortaya çıktı… Süper Lig'in ilk 3 haftasında sırasıyla Gaziantep FK, Başakşehir ve Fenerbahçe ile karşılaşacak olan sarı kırmızılılar, ayrıca Avrupa Ligi'nde tek maçlı ön eleme oynayacak. Sabah'ın haberine göre; Eylül ayındaki bu kritik 4 sınavda Galatasaray'ı bir yıldızı yalnız bırakacak: Emre Akbaba. Takımdaki ilk 2 senesinde sakatlıktan çok çeken Emre, Galatasaray'daki üçüncü sezonuna da sıkıntıyla girdi...

FENERBAHÇE DERBİSİNDE YOK!
24 Temmuz'da Antalya'daki son maçta sağ arka adalesini tutarak oyundan çıkan 27 yaşındaki oyuncunun durumu tahmin edilenden ciddi çıktı. İki haftadır Florya'da takımdan ayrı olan yıldız futbolcunun eylül ayını kaçırdığı ortaya çıktı. Gaziantep FK, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarına yetişemeyecek Emre, ekim ayında takımla çalışmalara başlayacak ve dönüş süresi iki ayı bulacak.

PLANLAR ALTÜST OLDU
Teknik direktör Fatih Terim de yeni sezon planlarını Emre Akbaba'sız yapıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, taktik çalışmalarda değişmeli olarak Emre Kılınç, Feghouli ve Arda'yı 10 numara pozisyonunda deniyor. Morali bozuk olduğu öğrenilen Emre'nin tedavi sürecini bir an önce tamamlayarak tekrar formasına kavuşmayı istediği belirtildi.

SAKATLIK KABUSU OLDU
G.Saray'a transfer olduktan sonra 28 Eylül 2018'de Erzurumspor maçında ayak tarak kemiği kırılan Emre Akbaba, 129 gün sahalardan uzak kaldı. Tecrübeli oyuncunun 11 Mayıs 2019'da da Rizespor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada bu kez kaval ve alt adale kemiğinde kırık meydana geldi ve tam 192 gün oynayamadı. Son olarak 24 Temmuz'daki Antalyaspor maçında sakatlanan Emre'nin sahalara dönüşü 2 ayı bulacak. Başarılı orta sahaya oyuncusu, sarı-kırmızılı takımda 40 maça çıkıp 9 gol, 5 asistlik performans sergiledi.



BİR GÖRÜŞ - LEVENT TÜZEMEN: FATİH TERİM'İN ELİNDE BAŞKA ALTERNATİF VAR
EmreAkbaba'nın Galatasaray'a çok katkıda bulunacağına inanıyordum. Ancak yaşadığı şanssız sakatlıklar oyuncu adına hayal kırıklığı yaratırken Galatasaray'da verimli olmasını da engelledi. Sağlıklı ve istikrarlı bir Emre Akbaba, Fatih Terim'in oyun anlayışında önemli bir yer tutar. Bu arada Emre'ye geçmiş olsun diyorum. Ancak o bölgede Terim'in elinde çok futbolcu var. Derin kadroda Emre'nin eksikliğini şimdilik Galatasaray hissetmez. Emre iyice iyileştikten sonra sahalara dönmeli. Çünkü lig bu sene çok uzun bir maraton olacak, Terim de her oyuncuya ihtiyaç duyacak. Emre'yi yaşadığı ayak kırılmasından sonra hayata doktor Yener İnce döndürmüştü. Adale performansının iyi analiz edilmesi ve Emre'ye göre bir çalışma planı uygulanması gerekir.

Akbaba, geride bıraktığımız sezonun son maçı olan Antalya deplasmanında sağ arka adalesinden sakatlanıp 4. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.