2020-2021 Süper Lig yeni sezon fikstürü Fenerbahçe Galatasaray maçı kaçıncı hafta, kimin evinde? İşte derbi tarihleri

Son dakika haberi... Süper Lig 2020-2021 sezonu fikstürü çekildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen fikstür çekiminde derbi tarihleri de belli oldu. Peki, Derbiler kaçıncı hafta oynanacak? Fenerbahçe Galatasaray maçı kaçıncı hafta, kimin evinde? Süper Lig'de yeni sezonda 14. haftadan itibaren toplam 9 kez hafta içi maçları da oynanacak. Her takımın iki hafta bay (maç yapmadan) geçeceği sezon toplamda 42 hafta üzerinden oynanacak.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2020, 22:19 Güncelleme 27 Ağustos 2020, 08:31
2020-2021 Süper Lig yeni sezon fikstürü Fenerbahçe Galatasaray maçı kaçıncı hafta, kimin evinde? İşte derbi tarihleri

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 2020-2021 sezonu fikstürü çekiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen fikstür çekimi sona erdi. Fikstür çekimi, TFF yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak derbilerin 3, 10 ve 19. haftalarda yapılacağı açıklandı.
Süper Lig'in ilk haftasını İttifak Holding Konyaspor bay geçecek. Özellikle 4 büyüklerin kendi aralarında oynayacakları derbi mücadelelerin hangi hafta oynanacağı sorgulanıyor. Peki, Derbiler kaçıncı hafta oynanacak? Fenerbahçe Galatasaray maçı kaçıncı hafta, kimin evinde?


SEZON TAKVİMİ ÖZETİ

Başlangıç: 11 Eylül 2020

İlk yarı bitiş: 24 Ocak 2021

İkinci yarı başlangıç: 29 Ocak 2021

Sezon sonu: 16 Mayıs 2021

1. HAFTA

Ankaragücü - Erzurumspor

Sivasspor - Alanyaspor

Kayserispor - Kasımpaşa

Rizespor - Fenerbahçe

Hatayspor - Başakşehir

Galatasaray - Gaziantep

Karagümrük - Malatyaspor

Göztepe - Denizlispor

Trabzonspor - Beşiktaş

Antalyaspor - Gençlerbirliği

DERBİ HAFTALARI

3. HAFTA - Galatasaray - Fenerbahçe

6. HAFTA - Fenerbahçe - Trabzonspor

10. HAFTA - Fenerbahçe - Beşiktaş

15. HAFTA - Trabzonspor - Galatasaray

19. HAFTA - Beşiktaş - Galatasaray

HASAN AKINCIOĞLU KONUŞTU

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, yeni sezonun hayırlı olmasını dilerken koronavirüs salgınının bitip eski günlere yeniden kavuşulacağını ifade etti. Pandemi döneminde yoğun çalışma gerçekleştiren sağlık personellerine teşekkür eden Hasan Akıncıoğlu, "Yeni sezonda maçları Sağlık Kurulu´nun belirlediği şekilde oynamaya devam edeceğiz. Dün yaptığımız toplantıda ekim ayından itibaren statların kapasitesinin yüzde 30´u kadar seyirci alma yönünde karar aldık. Futbol güzel bir oyun ve hepimizin görevi değer katmak. Futbol ailesi olarak değerli kulüplerimizin yaşadığı zorlukların farkındayız" dedi.