Son dakika: Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde 11'ler netleşti!

Spor Toto Süper Lig'de sezonun son derbisi için geri sayım başladı. İki ezeli rakip Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını Vodafone Park'ta paylaşacak. Dev maç öncesinde iki takımın 11'i de netleşti. Fenerbahçeli taraftarların en çok merak ettiği 'Ömer Faruk Beyaz oynayacak mı?' sorusu da yanıtını buldu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2020, 14:19 Güncelleme 19 Temmuz 2020, 14:19
Son dakika: Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde 11’ler netleşti!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın yapacakları Süper Lig maçıyla 351. kez karşı karşıya gelecek. Vodafone Park'ta saat 21.00'de oynanacak sezonun son derbi maçında sahaya çıkacak Beşiktaş ile Fenerbahçe, tarihlerinde daha önce 350 kez karşılaştı.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 96 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet ve gol sayısı bakımından önde bulunuyor.

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş 124 galibiyet aldı, 93 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 485 golüne, Beşiktaş 441 golle karşılık verdi.

LİG MAÇLARI
Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 127 kez karşı karşıya geldi. Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 47, Beşiktaş 39 galibiyet aldı. Bu iki takım arasındaki 41 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin ligdeki 144 golüne, siyah-beyazlılar 141 golle yanıt verdi.

SON MAÇTA FENERBAHÇE GALİP GELDİ
Beşiktaş ile Fenerbahçe rekabetindeki son maçı sarı-lacivertli ekip kazandı. Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Sarı-lacivertlilerin gollerini Max Kruse, Ozan Tufan ve Vedat Muriqi kaydederken, Beşiktaş'ın tek golünü Atiba Hutchinson attı.

BEŞİKTAŞ, SON 25 MAÇTA 4 KEZ KAZANABİLDİ
Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında son maçlarda kazanmakta zorlanıyor. Siyah-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı son 25 derbiden sadece 4'ünü galibiyetle tamamlayabildi. Fenerbahçe bu dönemde 12 kez kazandı. Söz konusu periyotta iki takım arasındaki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

GUSTAVO YOK!
Fenerbahçe'de sakatlığından dolayı hafta boyunca idmanlara çıkamayan Luiz Gustavo'nun, ağrıları geçmediği için Beşiktaş maçı kadrosuna alınmayacağı iddia edildi.

Dev derbide iki takımın karşılaşmaya şu 11'lerle çıkması bekleniyor;

BEŞİKTAŞ: Ersin, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Caner, Elneny, Atiba, Lens, Boateng, Boyd, Burak Yılmaz

FENERBAHÇE: Altay Bayındır, Nabıl Dirar, Serdar Aziz, Simon Falette, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Ömer Faruk Beyaz, Deniz Türüç, Ferdi Kadıoğlu, Vedat Muriqi