Trabzonspor'un eli güçlü! Avrupa cezası kalkacak

UEFA'nın Trabzonspor'u Avrupa kupalarından men etme kararı, bugün CAS'ta görüşülecek. Video konferans yöntemiyle yapılacak toplantıya katılacak olan Başkan Ahmet Ağaoğlu, savunmada kulübün son yıllardaki ekonomik atılımını örnek göstererek cezanın kaldırılmasını isteyecek.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2020, 11:40 Güncelleme 16 Temmuz 2020, 11:40
Trabzonspor’un eli güçlü! Avrupa cezası kalkacak

İÇİNDEKİLER

UEFA tarafından, 'Avrupa kupalarından 1 yıl men' edilen Trabzonspor'un cezaya itirazı bugün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) görüşülecek. CAS'ın bordo-mavili yönetime itiraz hakkını vermesiyle umutlar artarken, Hukuk Kurulu üyeleri, "Belgeleri hazırladık ve geniş kapsamlı bir savunma yapacağız. Cezamız kalkacak" açıklamasında bulundu.



FIRTINA'NIN ELİ GÜÇLÜ
Video konferans yöntemiyle görüşülecek davaya Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da katılacak. Oyuncu satışları, altyapıya yatırım ve sponsor gelirleriyle ekonomik anlamda büyük atılımlar yapan Trabzonspor'un savunmasında oyuncuların ödemelerini günü gününe alması ve geçmiş borçların da bulunmaması bordo-mavili kulübün elini güçlendiriyor. Ağaoğlu da cezanın kaldırılmamasının bu yapıya zarar vereceğini vurgulayacak.



MANCHESTER CİTY KARARI UMUT OLDU
İtıraza ilişkin kararın davanın görüşüleceği gün sonuçlanacağı duyurulurken, CAS'ın Manchester City'nin cezasını kaldırması Trabzonspor'u umutlandırdı. Bu gelişme ile bordo-mavililer, İngiliz ekibi ile ilgili alınan kararın emsal oluşturmasını bekliyor.