Beşiktaş yardım kampanyası başlattı | Ahmet Nur Çebi açıkladı: Gökhan Gönül ve Caner Erkin...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bir basın toplantısı düzenledi. Çebi, maddi anlamda zorluklar çeken siyah-beyazlı kulübü rahatlatabilmek adına bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Öte yandan Başkan Çebi takımın son durumu, merak edilen Gökhan Gönül ve Caner Erkin transferleri hakkında da açıklamalarda bulundu. İşte Ahmet Nur Çebi'nin basın toplantısından satır başları...

Giriş Tarihi 12 Haziran 2020, 11:55 Güncelleme 12 Haziran 2020, 13:29
Beşiktaş yardım kampanyası başlattı | Ahmet Nur Çebi açıkladı: Gökhan Gönül ve Caner Erkin...

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübü mali anlamda rahatlatabilmek adına gerçekleştirilen bağış kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş, kulübe mali açıdan destek sağlamak amacıyla bir süredir beklemede tuttuğu projeyi hayata geçirdi. Daha önce martta devreye sokulmak istenmesine rağmen Covid-19 yüzünden askıya alınan projenin başında 2. başkan Adnan Dalgakıran var.

Projenin tanıtım videosu ise başkan Ahmet Nur Çebi'nin basın toplantısı sırasında paylaşıldı. Kampanyaya adını verecek sloganın, "Bırakmam Beşiktaş'ım seni" olacağı açıklandı. İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

"Beşiktaş koca bir çınar. Nasıl ayaklanacağımızı herkes görecek. Bu paralarla öze dönüşü başlatacağız. Eski, yeni yönetici diye bir şey yok. Hepsi Beşiktaşlı. Bu kampanya, tüm Beşiktaşlılar'a açık. Beşiktaş'ın geliri kadar giderleri olacağı kadar, yüksek kontratlı futbolcularımızdan bizimle beraber olmalarını isteceğiz. Ancak, fedakarlık yapmalarını isteyeceğiz. Buna soğuk değiller ama bitmiş bir şey yok. Şu an görüşmelerin sıcak geçmesi moralimizi artırdı"

"Herkesin gönlünden geçen kadar. İş adamlarımıza "Biz buradayız, siz neredesiniz?" diye telefondan esprili konuştum. İş adamlarımız çok etkili. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu tür şeylerde kimin gönlünden ne kopar bilemiyoruz. 15-20 milyon taraftarımız var, biliyoruz. SMS'ler ve iş adamları rakamı belirleyen bir faktör olacaktır. 15-20 milyon taraftarımızın birer kere SMS atması hedefimizdir."

"Duyguların olduğu yerlerde sözler bir şey ifade etmiyor. Bağış kampanyası duygu yumağı demektir. Beşiktaş'ın, Türk spor kamuoyuna ne kadar büyük aile olduğunu göstereceğini söylemek istiyorum. "Bırakmam seni Beşiktaş'ım, bırakmam" Bu kampanyayla yola çıkıyoruz"

YÜKSEK MAAŞLI OYUNCULARIN GELECEĞİ

"Yüksek maaşlı kontratı olan futbolcularımızdan fedakarlık yapmalarını isteyeceğiz. Oyuncularımız bu konuda bize uzak değiller. Şu ana kadar olumlu görüşmeler de oldu."

CANER ERKİN VE GÖKHAN GÖNÜL TRANSFERİ HAKKINDA

"Bugün başlattık kampanyayı. Onlar da kampanyaya katılırsa mutlu oluruz. Her futbolcumuz, 8 maçı kazanmaları gerektiğini söylediler. Kafalarının karışmasını istemediler. Transferle ilgili konu 8 hafta bitmeden konuşulmayacak. Boş kağıda imza atıp, bağış yaparlarsa kabul ederiz. Emek verdiler, biz de emeklerinin karşılığını verdik."

"8 MAÇI KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ"

Ligde kalan 8 maçı da kazanmak istediklerini ifade eden Çebi, "Beşiktaş'ın en önemli sportif faaliyetlerinden biri olan futbol takımı ve seyircili hali imkansız hale gelmiştir. Taraftarsız oynayacağımız 8 maçımız var. Herkes kadar biz de iddialıyız. 8 maçı kazanmak için sahaya çıkacağız" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IMIZA VERECEKLERİ HER KURUŞUN YERİNDE KULLANACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİM"

Destek kampanyasının taraftarın ve Beşiktaş'a gönül verenlerin desteği ile oluşturulduğunu vurgulayan Başkan Çebi, "Ekonomik anlamda Beşiktaşımız için 19 Mart'ta düzenlediğimiz bir bağış kampanyası vardı ama pandemi nedeniyle ertelenmişti. Pandemiden önce de Beşiktaş'ın zor durumda olduğunu söylemiştik. Taraftarımız da beni her gördüğünde, 'Bağış kampanyası istiyoruz. Beşiktaşımıza destek olmak istiyoruz" dediler. Bu kampanya Beşiktaş taraftarının isteğiyle oluşmuş bir bağış kampanyasıdır. Milyonlarca taraftarımızın bize destek vereceğini ve bu zor dönemi aşacağımızı düşünüyorum. Beşiktaşımıza verecekleri her kuruşun yerinde kullanacağını söyleyebilirim. Bu konuda da şeffaf olacağız. Geleceği tesis etmek anlamında kullanılacağına söz veriyorum.

"TARAFTARIMIZIN MADDİ MANEVİ DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Beşiktaş taraftarının maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var. Herkes Beşiktaş'ı çok sevebilir ama taraftarın, aile bütçesini de gözeterek bağış yapmasını rica ediyorum. Bağışın miktarından çok, katılım sayısının yüksek olması bizim için önemli.

Ayrıca Beşiktaşlı iş adamlarının ve iş kadınlarının da vereceği desteğe ihtiyacımız var. Destek verenlerin de Beşiktaş'ın şanlı tarihine yazılacağını belirtmek istiyorum" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'I UÇURACAĞIMIZA VE YENİ BİR SAYFANIN AÇILACAĞINI BEYAN ETMEK İSTİYORUM"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu kampanya ile uzun süreli ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak istediklerini ifade ederek, "Hedefimiz uzun süreli ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak. Beşiktaş'ı, yapılacak bağışlar ve manevi destekle yukarı çıkaracağız. Beşiktaş'ı uçuracağımıza ve yeni bir sayfanın açılacağını beyan etmek istiyorum.

Bizim bir davamız var ve bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Bu dava bitene kadar buradan gitmeyeceğiz. Bu dava Beşiktaş'ın değerleri ile evrensel bir kulüp olması davasıdır" dedi.

"15-20 MİLYON SMS BEKLİYORUZ"

Destek kampanyasına 15-20 milyon taraftarın SMS'le katılmasını hedeflediklerini dile getiren Çebi, "Hedefimiz 15-20 milyon taraftarımızın 'SMS' yollayarak Beşiktaş'a destek olması. Bu tür şeylerde kimin gönlünden ne kopar bilemiyoruz. 15-20 milyon taraftarımız var, biliyoruz. SMS'ler ve iş adamları rakamı belirleyen bir faktör olacaktır. 15-20 milyon taraftarımızın birer kere SMS atması hedefimizdir" diye konuştu.

"ARKADAŞLARIMLA OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ"

Başkan Çebi, bir soru üzerine yönetim kurulundan çok memnun olduğunu belirterek, "Yönetim kurulumuzdan çok memnunum. Arkadaşlarımla omuz omuza yürüyeceğiz" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN 'BIRAKMAM SENİ' DİYEN 20 MİLYON TARAFTARI VAR"

Bir soru üzerine de Çebi, "Beşiktaş'ın 'Bırakmam Seni' diyen 20 milyon taraftarı var. Öyle umuyorum. Beşiktaş'ın 20 TL'yi bulamayan taraftarı da vardır. 1 lira da, 1000 lira da aynıdır" ifadelerini kullandı.

Çebi ayrıca, hedefledikleri rakamı 10 gün içerisinde yakalayabileceklerine inandığını söyledi.

Başkan Çebi son olarak, Beşiktaş'ın geleceğini kurmak için bu kampanyayı düzenlediklerini sözlerine ekledi.