Acun Ilıcalı'nın satın alacağı konuşulan futbol takımı Fortuna Sittard'ın başkanı Işıtan Gün açıkladı: Evet görüştük

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın bir süredir Hollanda Eredivisie Fotuna Sittard kulübünü satın alacağı iddia ediliyordu. Işıtan Gün'ün başkanlığını yaptığı Fortuna Sittard cephesinden resmi açıklama geldi. Kulübün başkanı Işıtan Gün, iddiaları doğruladı ve konu ile ilgili resmi açıklama yaptı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2020, 14:16 Güncelleme 19 Mayıs 2020, 16:13
Acun Ilıcalı’nın satın alacağı konuşulan futbol takımı Fortuna Sittard’ın başkanı Işıtan Gün açıkladı: Evet görüştük

İÇİNDEKİLER

Acun Ilıcalı'nın Hollanda Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard'ı satın alacağı iddiası uzun süredir gündemdeki yerini korurken, kulüp başkanı Işıtan Gün iddiaları doğrulayarak, Acun Ilıcalı'nın kulübü satın almak istediğini belirtti.

Hollanda Eredivisie'de mücadele eden Fortuna Sittard'ın Başkanı Işıtan Gün'ün açıklaması:

Değerli Kamuoyuna;

Son bir haftadır Sn. Acun Ilıcalı'nın Fortuna Sittard kulübünü devir almasına yönelik çıkan haberler ve camiamızın soruları nedeniyle bir açıklama yapma gereği hissettim.

Hepimizin çok yakından bildiği gibi Sn. Acun Ilıcalı, Türkiye'nin önemli iş insanlarından biri ve büyük bir futbol tutkunudur. Medya ve televizyon dünyasında uluslararası başarılara imza atmış bir girişimci olmasının ötesinde, Sn. ılıcalı Türkiye'de hemen her kesimin sevgisini ve saygısını kazanmış örnek bir yatırımcıdır.

Uzun yıllara dayanan tanışıklığımız çerçevesinde, geçtiğimiz aylarda Sn. Ilıcalı yatırımcı olarak Fortuna Sittard'a ilgisini ifade etmiş ve bu niyet tarafımızda iki nedenle son derece memnuniyetle karşılanmıştır.

Birincisi Sn. Ilıcalı'nın bu arzusu 2016 yılından bu yana kulübümüz için yoğun emek sarf eden birçok insanın meydana getirdiği başarısının bir teyidi olarak bizler için kıvanç meselesi olmuştur. İkincisi ve daha önemlisi Sn. Ilıcalı'nın Fortuna Sittard ailesine katılımı kulübümüzün uzun vadeli stratejik konumunu kalıcı olarak güçlendirme adına mutluluk verici bir gelişme olarak değerlendirilmiştir.

ACUN ILICALI CANLI YAYINDA AÇIKLAMIŞTI

Acun Ilıcalı, 3 ay önce 'Fortuna Sittard ile "ortaklık" için görüştü ancak sonuç alınamadı. Şu ana kadar konuşulan bir rakam yok ve koronavirüs nedeniyle görüşmenin devamı gelmedi. Salgın sonrası yeni bir görüşme ve teklif olabilir olası satış ihtimali hala var.' ifadelerini kullanmıştı.

ORTALIK KARIŞMIŞTI

Acun Ilıcalı'nın 'takım satın alabilirim' açıklamasının ardından 2018 yılı vergi rekortmenleri listesine 9. sıradan giriş yapan avukat Gönenç Gürkaynak, ''Acun Ilıcalı Avrupa'da kulüp satın alacakmış. 2018'de vergi rekortmenleri arasında 83. sırada. Ben o listede 9. sıradaydım. Avrupa'da kulüp satın alamam.'' paylaşımında bulunmuştu.

Bunun üzerine ortalık karışmış ve Acun Ilıcalı ''Bence de kulüp alamazsın 8 ayrı ülkenin en büyük televizyonlarına prodüksüyon yapmıyor olabilir misin? O bahsettiğin listede ben en az 10 yıldır varım. Verdiğin verginin reklamını yapmak için beni kullanma, çirkin şeyler bunlar...'' cevabını vermişti.