Adrien Moerman: Türkiye Fransa’dan daha güvenli

Anadolu Efes'in Fransız basketbolcusu Moerman, virüs nedeniyle Türkiye’de kaldığını söyledi. Başarılı oyuncu, “Türkiye Fransa’dan çok daha güvenli bir ülke” diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2020 Güncelleme 01 Mayıs 2020, 07:00
Adrien Moerman: Türkiye Fransa’dan daha güvenli

İÇİNDEKİLER



Anadolu
Efes'in Fransız basketbolcusu Adrien Moerman'dan Türkiye'ye övgü… Coronavirüsten dolayı Fransa'daki vaka sayısının daha fazla olduğunu ve 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirten Morerman, "Türkiye'den ayrılmak istemedim çünkü Fransa'daki durum buradan kötü ve Türkiye, Fransa'dan daha büyük bir ülke" dedi.


Salgından dolayı Türkiye'deki istatistiklerin çok daha düşük olduğunu vurgulayan 32 yaşındaki basketbolcu, "Türkiye daha güvenli. Aralık ayında bir bebeğim oldu ve ailem için bu riski almak istemem. Uçağa binmek, Fransa'da koronaya yakalanıp aileme bulaştırmak istemiyorum. Türkiye'de çok fazla vaka yok. İstanbul'da kendimi fazla güvende hissediyorum. Türkiye ve Avrupa ligleri tamamlandıktan sonra ülkeme döneceğim. Şimdi gidersem ve ligler başlarsa, geri gelirsek 2 hafta karantina ve 2 hafta hazırlık gibi durumlar olacak. O yüzden burada kalmak daha mantıklı" dedi.