Real Sociedad'tan Barcelonalı Lionel Messi'nin frikiğine sıra dışı önlem!

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftasında Barcelona, sahasında Real Sociedad'ı konuk etti. Barcelona Nou Camp'ta Lionel Messi'nin attığı tek golle güldü. Barça'nın 1-0 galip geldiği maça, Real Sociedad'ın Messi'ye karşı aldığı 'frikik' önlemi damgasını vurdu. Bask ekibi oyuncularının saha içerisindeki durumu, sosyal medyada da gündem olmayı başardı.

Giriş Tarihi 10 Mart 2020, 13:04 Güncelleme 10 Mart 2020, 13:10
Real Sociedad’tan Barcelonalı Lionel Messi’nin frikiğine sıra dışı önlem!

İÇİNDEKİLER

Barcelona'nın hafta sonunda Real Sociedad'ı konuk ettiği ve 10-'lık galibiyetle ayrıldığı karşılaşmada yaşanan bir pozisyon, İspanya'da gündem oldu.

Karşılaşmanın 57. dakikasında Barcelona'nın kazandığı serbest vuruşta Messi'nin topun başına gelmesiyle, Real Sociedad takımının bu frikiğe aldığı önlem dikkat çekti.

MESSI KALEYE VURAMADI AMA...

Bask ekibi, Messi topun başındayken sadece 3 kişilik bir baraj oluştururken takım geri kalanı ise baraj ile kale arasında konuşlandı. Böylelikle Messi, kaleye vurma refleksi gösteremedi ve penaltı noktasına doğru orta şut karışımı bir vuruş gerçekleştirmek zorunda kaldı.

Bu yöntemin Messi'yi frikiklerde durduracak yöntem olarak diğer takımlar tarafından da kullanılacağı iddia edilirken, süper yıldız Messi'nin ise frikiklerindeki bu önlem karşısında nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu...

FRİKİĞİ ATAMADI AMA MAÇI GETİREN GOLÜ ATTI

Bask ekibinin aldığı bu önlem frikiği attıramasa da Barça, Lionel Messi'nin 81.dakikada penaltıdan attığı golle maçtan 1-0'lık net bir skorla galip ayrılmasını bildi.