TAKVİM yazarları ve Mustafa Denizli Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi! "Ersun Yanal’ın son şansı..."

TAKVİM yazarları ile efsane teknik adam Mustafa Denizli, Galatasaray derbisinin Fenerbahçe ve Ersun Yanal'ın son şansı olduğunu belirtti. Mustafa Denizli, "F.Bahçe'nin kaybetmesi suların bulanması demek. Sahadan kötü bir sonuçla ayrılırsa Ersun Yanal ile yollar ayrılabilir." ifadelerini kullandı. İlker Yağcıoğlu, "F.Bahçe'nin yenilmeyeceğini düşünüyorum. Ancak 21 yılın ardından yenilgi alırlarsa Yanal takımda kalamaz" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2020 Güncelleme 20 Şubat 2020, 07:04
TAKVİM yazarları ve Mustafa Denizli Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi! Ersun Yanal’ın son şansı...

İÇİNDEKİLER



Pazar
günü oynanacak F.Bahçe-G.Saray derbisi öncesinde efsane teknik direktör Mustafa Denizli ve TAKVİM yazarları önemli değerlendirmelerde bulundu. Denizli, Fenerbahçe-Galatasaray maçının sonucunu 1 gün önce oynanacak Beşiktaş- Trabzonspor maçının sonucunun etkileyeceğini söyledi. Denizli ve otoriteler F.Bahçe yenilgisi durumunda Ersun Yanal'ın gönderileceğini belirtti.


SULARIN BULANMASI DEMEK! - MUSTAFA DENİZLİ
Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor... Fenerbahçe- Galatasaray maçının sonucu 1 gün önceki Beşiktaş- Trabzonspor maçıyla alakalı.. Beşiktaş-Trabzonspor maçı da Kadıköy'de oynanacak derbinin sonucunu da direkt belirleyecek. Beşiktaş'ın yarışın içinde kalması Trabzonspor galibiyetiyle ilgili... Fenerbahçe kazanırsa yarışta iddia sahibi olur... Galatasaray kazanırsa Fenerbahçe'nin şansı azalır. 4 takımın birbiriyle oynayacağı maçlar şampiyonluk yarışını etkileyecek... Fenerbahçe kaybederse Ersun hoca ile yollar ayrılabilir. Fenerbahçe'nin kaybetmesi onlar için suların bulanması demek. Trabzonspor kazanır, G.Saray kaybederse Galatasaray da şampiyonluk yarışında ağır yara alır... Şampiyonluk yarışı 4-5 hafta 5 takımla devam eder. Ancak 5 hafta sonra yarışta iki takım da kalabilir. Herşeye rağmen Trabzonspor maç eksiğiyle liderse bu çok önemli bir avantaj. Şunu belirtmemiz gerekir... Hafta sonu oynanacak derbilerden sonra yarışın tablosu netleşebilir. Şampiyonluk yarışı daha da karışabilir, daha da netleşebilir.


SİLAHI KAZANMA ALIŞKANLIĞI - LEVENT TÜZEMEN
Kazanılacak 3 puan G.Saray'ı zirve yarışının en tepesine taşır. Ama G.Saray kazanırsa F.Bahçe teknik heyeti görevden alınır. Başkan Ali Koç da eleştirilir. G.Saray yine Kadıköy'de kaybetmeyecek gibi görünüyor ama pozisyon şanssızlığı yaşamaz ve sayısal olarak eksilmez ise kazanma ibresini eline geçirebilir. G.Saray'ın Kadıköy'deki en büyük silahı kazanma alışkanlığı, moral ve baskıdan uzak kalması olacaktır.


GALATASARAY KAYBETMEZ - EVREN TURHAN
Fenerbahçe'nin derbilerde avantajı var. Son iki yıldır Galatasaray orada berabere kalıyor ve şampiyon oluyor... Ben derbide Galatasaray'ın yine kaybetmeyeceğini düşünüyorum... Bu tip maçlarda Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli ön plana çıkar. Sürpriz bir oyuncu da sahneye çıkabilir. Fenerbahçe kaybederse Ersun Yanal ile yollar ayrılır. Fenerbahçe yönetimi çok fazla yara almaz ama taraftarlar eleştirir.


O SENE BU SENE DEĞİL! - İLKER YAĞCIOĞLU
F.Bahçe'nin galibiyete daha çok ihtiyacı var. En çok da Ersun Yanal'ın... Kredisi tükenmek üzere... 20 yılın ardından bir mağlubiyet yaşanırsa Ersun Yanal Fenerbahçe'nin başında kalamaz. Bir gün tabii ki Kadıköy'deki seri de bitecek. Ama o sene bu sene mi bence değil. F.Bahçe'nin kaybedeceğini düşünmüyorum...


BU DERBİ MENTAL DERBİ - OKTAY DERELİOĞLU
F.Bahçe üst üste puanlar kaybetti. Baktığınızda şampiyonluk yarışına tutunulması için galibiyetten başka şansı olmadığını düşünüyorum. Kötü sonuçta teknik direktör Ersun Yanal gönderilir. Yönetime eleştiriler gelir ama büyük zarar görmez. Derbi sonuç olarak mental bir derbi... Yani kafa olarak hazır olan kazanacaktır diye düşünüyorum.


FATİH TERİM: 4 ERSUN YANAL: 1
Terim ve Yanal 13 kez karşılaştı... Terim 4-1 önde bulunuyor...

Süper Lig'in 23. haftasındaki Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde iki teknik adam, kariyerlerinde 13. kez karşı karşıya gelecek. Rekabette Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal karşısında galibiyet sayılarında 4-1 üstünlüğü bulunuyor.


FEGHOULI ÇOK FORMDA
G.Saray'ın Cezayirli yıldızı Sofiane Feghouli, Kadıköy'de takımının en büyük kozu olacak... Sarı- Kırmızılı taraftarlar da ondan çok şeyler bekliyor.