Fenerbahçe Galatasaray derbisi ne zaman? 2020 FB GS maçı ne zaman, saat kaçta?

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in 23. haftasında karşı karşıya geliyor. Şampiyonluk yolunda iddialı olan iki takım da karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak yarıştan kopmak istemiyorlar. Galatasaray, Kadıköy'deki en son galibiyetini 1999 yılında 2-1'lik skorla elde etmişti. Peki, Fenerbahçe Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Giriş Tarihi 18 Şubat 2020, 12:50 Güncelleme 18 Şubat 2020, 12:50
Fenerbahçe Galatasaray derbisi ne zaman? 2020 FB GS maçı ne zaman, saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Galatasaray derbisi ne zaman? Süper Lig'in 23. haftası dev derbiye sahne olacak. İki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray, şampiyonluk yolunda galibiyet parolasıyla sahaya çıkacaklar. Fenerbahçe ile Galatasaray, tarihte 391'inci kez mücadele edecekler. Sarı-lacivertliler, geride kalan 390 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. Peki, Fenerbahçe Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte karşılaşmanın detayları...

FENERBAHÇE GALATASARAY DERBİSİ NE ZAMAN?

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi 23 Şubat 2020 Pazar günü oynanacak. Saat 19.00'da başlayacak mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Karşılaşmanın hakemleri henüz açıklanmadı.

MARİO LEMİNA, FENERBAHÇE DERBİSİNDE OLMAYACAK

Galatasaray'da ligin 22. haftasında oynanan Malatyaspor maçında sakatlanan Mario Lemina, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı kulüp, Lemina'nın sağ üst arka adalesinde orta düzeyde zorlanma ve kanama tespit edildiğini açıkladı.

Kulüp tarafından oyuncunun sağlı durumu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Oyuncumuz Mario Lemina'nın sponsor hastanemiz Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde yapılan tetkikleri sonrası sağ üst arka adale grubu ve fasyasında orta düzeyde zorlanma (ikinci derece strain) ve kanama tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine başlanmıştır" denildi.

GALATASARAY-FENERBAHÇE REKABETİNDE 391. RANDEVU

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Süper Lig'de 23 Şubat'ta yapacakları derbiyle tarihte 391. kez karşı karşıya gelecek.

Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 110 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 390 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 121 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 535 gole, Galatasaray 485 golle karşılık verdi.

LİGDE 126. SINAV

Fenerbahçe ile Galatasaray, 62. sezonu oynanan lig tarihinde 125 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 42 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 157, sarı-kırmızılılar ise 119 gol kaydetti.

FENERBAHÇE-GALATASARAY REKABETİNDEN İLGİNÇ NOTLAR

Türk sporuna damga vuran ve "zıt kardeşler" olarak adlandırılan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın 110 yılı geçen rekabeti birçok ilginç olaya tanık oldu.

İki takım arasındaki rekabette ilk golü Galatasaraylı futbolcu Emin Bülent Serdaroğlu attı.

17 Ocak 1909'da "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde yapılan ilk maçı 2-0 kazanan Galatasaray, rakibinden ilk 7 maçta gol yemedi.

FENERBAHÇE 5 YIL BEKLEDİ

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk golü ve galibiyeti, rekabetteki 8. randevuda elde etti.

Union Club sahasında 4 Ocak 1914'te yapılan İstanbul Ligi maçını 4-2 kazanan Fenerbahçe, böylece rakibi karşısında yaklaşık 5 yıl süren suskunluğuna da son vermiş oldu.

Sarı-lacivertli takım adına Galatasaray'a tarihteki ilk golü ise Hasan Kamil Sporel attı.

EN AZ VE EN ÇOK SEYİRCİLİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922'deki karşılaşmaya geldi.

İttihat Sahası'nda sağanak altında, hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 21 Eylül 2003'te yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci takip etti. Bu rakam, rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.