Ali Palabıyık hangi takımı tutuyor? Trabzonspor Fenerbahçe maçının hakemi Ali Palabıyık kimdir?

Ali Palabıyık hangi takımlı? Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçın hakemi Ali Palabıyık olarak açıklandı. Futbolseverler Ali Palabıyık'ın hayat hikayesini merak etmeye başladı. Peki, Ali Palabıyık kimdir? Ali Palabıyık kaç yaşında ve nereli? Ali Palabıyık hangi takımı tutuyor? İşte cevaplar...

Giriş Tarihi 29 Ocak 2020, 13:01 Güncelleme 29 Ocak 2020, 13:01
Ali Palabıyık hangi takımı tutuyor? Trabzonspor Fenerbahçe maçının hakemi Ali Palabıyık kimdir?

İÇİNDEKİLER

Ali Palabıyık hangi takımı tutuyor? Spor Toto Süper Lig'in 20. haftası Trabzonspor - Fenerbahçe derbisine sahne olacak. Karşılaşmada FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık düdük çalacak. Heyecan dozu yüksek geçecek derbinin hakeminin belli olmasının ardından 'Ali Palabıyık hangi takımlı' gibi sorulara yanıt aranıyor. Peki, Ali Palabıyık kimdir, kaç yaşında, nereli? Ali Palabıyık hangi takımı tutuyor? İşte Ali Palabıyık ile ilgili merak edilen her şey...

ALİ PALABIYIK HANGİ TAKIMI TUTUYOR?

FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık'ın Galatasaraylı olduğu biliniyor.

ALİ PALABIYIK KİMDİR?

Ali Palabıyık 14 Ağustos 1981 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Küçük yaşlarda amatör olarak futbola kaleci olarak başlamıştır. 17 yaşındayken çeşitli nedenlerle amatör futbolu bırakarak 2000 yılında hakemlik kursuna başladı.

İlk maçına 21 yaşındayken 13 Ocak 2002'de Yenikent ASAŞ Stadyumunda Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında oynanan PAF Ligi maçında ikinci yardımcı hakem olarak çıkmıştır. İlk orta hakemlik deneyimini ise 2003-2004 3. Lig sezonunun ilk haftasında Kestel İlçe Stadyumunda oynanan Kestel Belediyespor ile Altınordu maçıyla yaşamıştır. Maç 0-0 golsüz berabere biterken ev sahibi takıma 3 misafir takıma ise 2 sarı kart göstermiştir.

İlk Süper Lig maçına 21 Ağustos 2004 tarihinde Gençlerbirliği ile Ankaraspor arasında oynanan ve Bülent Yıldırım'ın ikinci yardımcı hakemi olarak çıkmıştır. Süper Lig'deki ilk orta hakemlik deneyimini ise 27 Ekim 2012'de Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda Mersin İdman Yurdu ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan müsabaka ile yaşamıştır. Bu maçı Mersin İdman Yurdu 2 - 0 kazanmış ve ev sahibi takıma 4 misafir takıma ise 3 sarı kart göstermiştir.

2015 yılı için açıklanan FIFA kokartı takacak hakemler arasında ilk kez yer almıştır.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Palabıyık'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.