Derbide son söz Aslan’ın (Yurttan ve dünyadan spor haberleri)

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, Beşiktaş'ı üstün bir oyundan sonra 74-65 yenmeyi başardı. İşte haberin detayları ve 13 Ekim tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2019 Güncelleme 13 Ekim 2019, 08:00
Derbide son söz Aslan’ın Yurttan ve dünyadan spor haberleri

İÇİNDEKİLER

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, Beşiktaş üstün bir oyundan sonra 74-65 yenmeyi başardı. Büyük çekişme içersinde geçen maçın ilk periyodunu 37-32 önde kapatan Sarı-Kırmızılılar devreyi de 37-32 galip bitirdi. Diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı: Bahçeşehir-Afyon: 82- 87, Gaziantep-Tofaş: 69- 81, T.Telekom-F.Bahçe: 59-75.



MEHMET ÖZDİLEK'TEN DENİZLİSPOR'A İMZA
Denizlispor, Yücel İldiz'den boşalan Teknik Direktörlük görevine Mehmet Özdilek'i getirdi. Özdilek kendisini 1 yıllığına yeşil siyahlı ekibe bağlayan sözleşmeye imza attı. Törende konuşan Başkan Çetin, hedeflerinin belli olduğunu kaydederek, Özdilek'e güvenlerinin tam olduğunu söyledi.



3 TÜRK BOKSÖRÜ BUGÜN ALTIN İÇİN RİNGE ÇIKIYOR

Rusya'da düzenlenen Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, 69'da Busenaz Sürmeneli ve 81'de Elif Güneri bugün altın madalya için ringe çıkacak. Elif Güneri Rus, Busenaz Sürmeneli Çinli ve Buse Naz Çakıroğlu da Rus boksörle altın için karşılaşacak.

FENERBAHÇE OPET THY'Yİ 3-2 DEVİRDİ
Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe Opet, Türk Hava Yolları'nı 3-2 yendi. Diğer sonuçlar: Beylikdüzü- Eczacıbaşı: 0-3, Atlas Global Yeşilyurt-PTT: 3-2, Vakıfbank- Aydın Büyükşehir: 3-1.



YEDEK CİMBOM 3-2 GALİP GELDİ
Galatasaray milli takım arasında TFF 1.Lig takımlarından İstanbulspor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 3-2 galip bitirdi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan hazırlık maçında İstanbulspor Diouf'un golüyle 1-0 öne geçti. G.Saray Jimmy Durmaz, Taylan ve Emre Mor ile 3-1 öne geçti. Yunus Emre'nin penaltı golüyle G.Saray maçı 3-2 kazandı.

MUHAMMED FARAH'TAN 'DOPİNG' SAVUNMASI
Doping ihlali nedeniyle spordan 4 yıl men cezası alan Büyük Britanyalı atlet Farah, kendisini savundu. Farah, "Bana karşı bir suçlama yok. Yanlış hiç bir şey yapmadım. Tüm iddialar antrenör Alberto Salazar'la ilgili, içinde Muhammed Farah yok" ifadelerini kullandı.

U-18 MİLLİ TAKIMI ÇEKYA İLE YENİŞEMEDİ: 1-1
Çekya'da gerçekleştirilen Uluslararası Üçlü Futbol Turnuvası'nda yer alan 18 Yaş Altı Milli Takımı, organizasyondaki ilk maçında İsveç ile 1-1 berabere kaldı. Kravare Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 30. dakikasında 1-0 geriye düştük. Milliler, 81. dakikada bulduğu golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.



DİŞİ KANARYA KARTAL'I
FARKLI DEVİRDİ: 97-54
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe, Beşiktaş 97-54 yendi. Kanarya'da Lagupova 21 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Diğer sonuçlar şöyle: Canik-Adana Basket: 44-93, Botaş-Ormanspor: 64- 72, İzmit Belediye-Elazığ: 100-101, Çukurova- Hatay: 75-80.