Fatih Terim'den flaş Cavani ve Neymar açıklaması! "Galatasaraylılar kanmasın"

Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve Belhanda yarın akşam oynanacak zorlu PSG maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim, "Şampiyonlar Ligi'nin yabancısı değiliz, bu tip takımlarla oynadık. 'Neymar yok vah vah, Cavani de sakatlanmış çok kötü, bu büyük avantaj' gibi söylemlere Galatasaraylılar kanmasın." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2019, 22:00 Güncelleme 30 Eylül 2019, 23:29
Fatih Terim’den flaş Cavani ve Neymar açıklaması! Galatasaraylılar kanmasın

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve Belhanda yarın akşam oynanacak zorlu PSG maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim, "Şampiyonlar Ligi'nin yabancısı değiliz, bu tip takımlarla oynadık. 'Neymar yok vah vah, Cavani de sakatlanmış çok kötü, bu büyük avantaj' gibi söylemlere Galatasaraylılar kanmasın." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim ve Belhanda'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

FATİH TERİM:
"Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorilerinden biriyle oynuyoruz. Yüksek ekonomili bir takımla oynuyoruz. Son 2 yılın Fransa şampiyonuyla oynuyoruz. Artı çok beğendiğim bir teknik adamı ve çok değerli oyuncuları var."

"Yılların kulübü PSG'yi hepimiz izliyoruz. Gururla izliyoruz, ne bileyim saygıyla izliyoruz. Rakibe sonsuz saygımız var ama bizim de niyetimiz saygı görmek. Şampiyonlar Ligi'nin yabancısı değiliz, bu tip takımlarla oynadık, favori olduklarını hiç inkar etmedik."

"Onlara saygı duyuyoruz ama niyetimiz saygı görmek. Şampiyonlar Ligi'nin yabancısı değiliz, bu tip takımlarla oynadık. 'Neymar yok vah vah, Cavani de sakatlanmış çok kötü, bu büyük avantaj' gibi söylemlere Galatasaraylılar kanmasın."

"Belki de Avrupa'nın en önemli, alternatifi çok olan bir takımla oynayacağız. Bir kere bunun keyfini çıkaracağız. Yarın Galatasaray seyircisi, takımını PSG karşısında izleyecek. Sahada bu sürprizi yapmaya, iyi netice almaya gayret göstereceğiz."

"Buralarda olunca PSG ile, Real Madrid'le oynayabiliyorsunuz. Sonuç ne olursa olsun burada olmanın gururunu yaşayacak Galatasaray."

"Takımımın iyi bir reaksiyon göstereceğini düşünüyorum. Bir derbiden 3 gün sonra Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir takımla karşılaşmak kolay değil. Handikaplarımız var ama hiçbirine sığınmadan, bu turnuvaya başlamadan 3 günde 1 maç oynayacağımızı biliyorduk. Alışmalıyız."

"Fransa'da oynamış, Fransız kökenli oyuncularımızın çok daha rahat olmalarını bekliyorum açıkçası. Gerçi PSG'yi herkes tanıyor ama onlan Fransız futbolunu herkesten fazla tanıyorlar."

"Benim cezam yeni bittiği için maçlardan sonra açıklama şansı bulamadım. Göze hoş gelen, seyir zevki olan, coşkulu, tempolu bir oyun oynanmadığı bir gerçek. Bunu Galatasaraylılara söylemek benim bir borcum. Benim de hoşlanmadığım bir açık."

"2017-18'deki kadronun çatısı tamamen farklıydı. Değişimlerin etki göstermesi için gerekli zamanı tanımak lazım. Süre isteyen, sabır isteyen hoca değilim ama anlatmaya çalıştığım bu. En az 5-6 oyuncu sezon başını bizimle geçirmedi, siz de biliyorsunuz."

"Oyun içinde dizilişten tutun, oyuncu tercihlerine kadar her şey anlık olarak değişiyor. Tek bir sistem ve oyun anlayışıyla maçı bitiremezsiniz. Futbol değişiyor, terimleri de değişiyor. Eskiden kullandığımız kavramların hepsi oyun içinde değişiklik gösteriyor."

"Bir analiz yapıyorsunuz ve karşı takımla kendi takımınızı karşılaştırıyorsunuz. Çıkan analizle sizi 3 puana yaklaştıran en iyi formülü bulacaksınız, ilk 11'i belirleyeceksiniz, 90 dakikayı 4'e 5'e böleceksiniz ve her bölüm için kurgu yapacaksınız. Futbol böyle artık."

"Bizim güçlü bir oyun planımız var. Son 2 sezonun şampiyonu olan takım gibi. Topa çok fazla sahip olan, rakibin de topa daha az sahip olması için çaba sarf eden bir takım... Ana felsefemiz bu."

YOUNES BELHANDA:
"Performansımı çok etkilemeyecek maske, sahada bunun handikap olduğunu unutup ona göre oynuyorsunuz. Çok etkisi olacağını sanmıyorum."

"Oynamalarına izin vermemeliyiz. Topa sahip olmayı seviyorlar, onları toptan mahrum bırakırsak biz etkili olabiliriz. Top oynatmazsak biz avantajı ele geçireceğiz. Onlar Avrupa'nın büyük takımlarından biri, etkili şekilde top oynadığımız zaman zorlanacaklar."

"Falcao'nun sadece 3 maç oynadığını unutmamak gerekiyor. Ayrıca birçok yeni oyuncu var. Sabretmek ve şampiyonluğa oynadığımızı unutmamak gerekiyor.''

"Duran toplarda elimden geldiğince en iyi ortaları yapmaya çalışıyorum. Belki de bu konuda yetersizimdir, yeni birini bulmamız gerekebilir."