Galatasaray-Fenerbahçe derbisine bir de böyle bakın: Ezeli rakip ebedi dost

Türkiye 1 haftadır G.Saray-F.Bahçe gerilimini konuşuyor. Ancak usta gazeteci ve araştırmacı Düşvar İyiiş ezeli rakiplerin, aslında ebedi dost olduğunu örneklerle anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2019 Güncelleme 28 Eylül 2019, 07:59
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine bir de böyle bakın: Ezeli rakip ebedi dost

İÇİNDEKİLER

Kadıköy'de derbi öncesi iki takım Mano Palas otelinde kamp yapıyorlar. Gecenin bir saatinde Galatasaray Başkanı Ali Sami Yen odasından çıkıp aşağıya iniyor. Lobide Fenerbahçeli futbolcuların oturduğunu görüyor. Yanlarına sokuluyor ve "Saat gecenin bi yarısı farkında mısınız! Yarın bizimle önemli maçınız var. Siz bu saatte buradasınız. Hadi bakalım gidin yatın" diyor… Fenerbahçeli futbolcular saygıdan boyunlarını büküp odalarının yolunu tutuyorlar.
Türk sporunun ünlü tarihçisi Rüştü Dağlaroğlu anlatmıştı…Yaşanan bir ihtilaf sonrası Galatasaray lokalini boşaltmak zorunda kalmıştı. Fenerbahçe Başkanı Ayetullah Bey, Galatasaray Başkanı Ali Sami Yen beyi arıyarak bir teklif sunuyor: "Gelin bizim lokalde çalışın..." Ali Sami Yen Bey, Fenerbahçe'nin Altıyol'daki lokalinde kendisi için özel hazırlanan bir odada 3 ay süreyle kulübün işlerini yürütmüştü.
DOKTORUN PARASI G.SARAY'DAN!
Fenerbahçe'nin ünlü doktoru Reşat Dermanver hastalanıyor. Tedavisi ancak İngiltere'de yapılabilecek. Kulüp İngiltere'ye gönderiyor. Tedavisi bitiyor. Bir ay sonra kulübe bir telefon geliyor. Konuşan Reşat Dermanver... Fenerbahçe Başkanı Faruk Ilgaz'a "Benim burdan çıkmam için 4 bin sterline ihtiyaç var." O dönem Türkiye'den İngiltere'ye para göndermek mümkün değil. Aklına Selahattin Beyazıt geliyor. Selahattin Beyazıt, İngiltere ile çalışıyor. Türkiye'ye treleybüsleri getiriyor. Faruk Ilgaz durumu Beyazıt'a anlatıyor. Beyazıt da hemen sorunu çözüyor. Olaydan sonra Faruk Ilgaz, Selahattin Beyazıt'ı arıyor, "Parayı ödeyelim" diyor. Beyazıt'ın verdiği cevap: O iş tamam… Mesele kapanmıştır.
EKSİĞİMİZ ÇOK OYNAMAYALIM
Bir Fenerbahçe Galatasaray maçı öncesi Sarı-Kırmızı takımın birkaç oyuncusu sakat… Oynayamayacak durumdalar… Fenerbahçe'nin o yıllardaki daşkanı Hüsnü Kayacan Galatasaray'a bir mektup gönderiyor: "Çok eksiğiniz var. İsterseniz maçı erteleyelim."
G.SARAY'IN EVİNDE KALDIK
Bir zamanlar İstanbul spor bölge müdürlüğü de yapan Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Selahattin Cihanoğlu, Faruk Ilgaz'ın da katıldığı bir sohbet toplantısında şöyle demiş: G.Saray maçı öncesinde ben ve iki arkadaşım G.Saray'ın evinde kalmış oradan beraber maça gitmiştik.