Fenerbahçe'nin yeni transferi Luiz Gustavo kimdir? Luiz Gustavo kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Bir süredir Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Luiz Gustavo'nun transferi açıklandı. Brezilyalı futbolcu Luiz Gustavo ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Şimdi taraftarlar arama motorlarında Fenerbahçe'nin yeni transferi Luiz Gustavo kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki, Luiz Gustavo kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte Luiz Gustavo'nun kariyeri...

Giriş Tarihi 02 Eylül 2019, 19:35 Güncelleme 02 Eylül 2019, 19:35
Fenerbahçe’nin yeni transferi Luiz Gustavo kimdir? Luiz Gustavo kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

İÇİNDEKİLER

Transferin son gününde transfer haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Fenerbahçe Luiz Gustavo ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Transfer gelişmesiyle birlikte futbolseverler arama motorlarında Fenerbahçe'nin yeni transferi Luiz Gustavo kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Luiz Gustavo kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

LUİZ GUSTAVO KİMDİR?

Luiz Gustavo, 23 Temmuz 1987 tarihinde Brezilya'nın Pindamonhangaba kentinde dünyaya geldi. 2006 yılında Universal FC Largo kulübünde amatör olarak futbola başlayan Gustavo, 2007 yılında Corinthians takımında transfer olmuştur. Sırasıyla Hoffenheim'da bir yıl kiralık olarak forma giymesinin ardından 2008 yılında 1 milyon euro bedelle Alman ekibine transfer edilen oyuncu, 2011 yılında Bayern Münih'e 17 milyona transfer olmuştur.

2013 yılında Wolfsburg'a 16 milyon euro bedelle giden oyuncu, 2017 yılında ise adresini 10 milyon euro bedelle Marsilya olarak belirlemiştir.

Orta saha, ön libero mevkisinde forma giyen Gustavo, ihtiyaç halinde sol bek ve stoper olarak da görev alabilmektedir. 1,87 boyundaki oyuncu, sol ayağına hakimdir.