Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta? 2019 Süper Lig 2. hafta Başakşehir FB maçı muhtemel 11'ler

Başakşehir Fenerbahçe maçına saatler kaldı. Süper Lig'in 2. haftasında heyecan hız kesmeden devam ediyor. Lige 5-0'lık galibiyetle iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanından da galibiyetle ayrılarak galibiyet serisi yakalamak istiyor. Peki, Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2019, 10:32 Güncelleme 24 Ağustos 2019, 10:32
Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta? 2019 Süper Lig 2. hafta Başakşehir FB maçı muhtemel 11’ler

İÇİNDEKİLER

Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta? Spor Toto Süper Lig'de heyecan sürüyor. Sarı-Lacivertliler ligin ilk haftasında Gazişehir Gaziantep'e karşı aldığı 5-0'lık galibiyetin ardından Başakşehir deplasmanına mutlu gidecek. Fenerbahçe bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılırsa 6 sezon sonra 2'de 2 yapacak. Peki, Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları...

BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?

Başakşehir - Fenerbahçe maçı 24 Ağustos Cumartesi günü saat 21.45'te başlayacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çalacak.

Ligin ilk haftasında Gazişehir Gaziantep karşısında aldığı 5-0'lık galibiyetle liderlik koltuğuna oturan sarı-lacivertliler, Başakşehir deplasmanında 3 puan arayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları nedeniyle Maurico Isla, Hasan Ali Kaldırım ve Victor Moses, bugün forma giyemeyecek.

Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.45'te oynanacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

BAŞAKŞEHİR FENERBAHÇE MUHTEMEL 11'LER

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR
Mert- Caiçara, Ponck, Vieria, Behich, Azubuike, Soner, Visca, Mossoro, Arda, Ba
SAKAT: Epureanu, Mahmut, Clichy*
CEZALI: İrfan Can

FENERBAHÇE
Altay - Murat Sağlam, Zanka, Jailson, Emre, Ozan, Deniz Türüç, Kruse, Rodrigues, Muriqi
SAKAT: Victor Moses, Hasan Ali Kaldırım, Isla
CEZALI: Yok

6 SEZON SONRA 2'DE 2 HEDEFİNDE

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i yenmesi durumunda Süper Lig'e 6 sezon sonra 2'de 2 yaparak başlayacak.

Son olarak 2011-2012 sezonunda ligin ilk 2 maçını kazanan Fenerbahçe, daha sonraki 6 sezonun hiçbirinde bunu tekrarlayamamıştı. Sarı-lacivertliler, Başakşehir deplasmanında kazanması durumunda 6 sezon aranın ardından lige 6 puanlık bir başlangıç yapış olacak.

ERSUN YANAL'LA İLK PEŞİNDE

Fenerbahçe, teknik direktörü Ersun Yanal yönetiminde ligde ilk kez 6 maç üst üste kazanmak için sahaya çıkacak.

Sarı-lacivertliler, Yanal yönetiminde şampiyon olduğu 2013-2014 sezonunda en fazla üst üste ligde 5 maçta galip gelmişti.

Yanal'la geride kalan sezonun son 4 haftasını galip bitiren, bu sezona da 3 puanla başlayan Fenerbahçe, Başakşehir'i yenmesi durumunda Süper Lig'deki son 6 karşılaşmasını da kazanmış olacak. Bu da Yanal yönetimindeki Fenerbahçe'nin üst üste maç kazanma rekoru olarak kayıtlara geçecek.

FENERBAHÇE, EN ÇOK ZORLANDIĞI DEPLASMANDA

Fenerbahçe, Süper Lig'in 2. haftasında bugün konuk olacağı Medipol Başakşehir'i deplasmanda yenmekte oldukça zorlanıyor.

Sarı-lacivertliler, rakibiyle deplasmanda yaptığı 11 lig maçından sadece 2'sini kazanabildi. Deplasmandaki 8 müsabakayı yitiren sarı-lacivertliler, birinde ise berabere kaldı.

Rakibiyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 6, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ise 5 maça çıkan sarı-lacivertliler fileleri 10 kez havalandırdı, kalesinde 18 gole engel olamadı.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir karşısında deplasman galibiyetlerini 2010-2011 sezonunda 1-0, 2017-2018 sezonunda da 2-0'lık skorlarla aldı.

LİGDE 23. RANDEVU

Fenerbahçe ile eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, Süper Lig'de bugün 23. kez karşılaşacak.

İki takım arasında geride kalan 22 müsabakada Fenerbahçe 10, Medipol Başakşehir 9 galibiyet aldı, 3 maç da berabere sonuçlandı.

Sarı-lacivertlilerin 29 golüne, turuncu-lacivertliler 26 golle yanıt verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Kadıköy'de yapılan maç 0-0 tamamlandı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ikinci devre oynanan maçta ise ev sahibi ekip 2-1 galip geldi.

FENERBAHÇE, BAŞAKŞEHİR'E KARŞI 10'A 9 ÜSTÜN

Süper Lig'in ikinci haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, daha önce oynanan maçlarda rakibine 10-9'luk galibiyet üstünlüğü sağladı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in ikinci haftasında bugün saat 21.45'te başlayacak mücadelede Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde oynanan 22 maçta sarı-lacivertliler, 10 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanındaki son galibiyetini 11 Şubat 2018'de 2-0'lık skorla almıştı. Bu galibiyetle sarı-lacivertli takım, Başakşehir'in iç sahadaki 31 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırmıştı.

FENERBAHÇE SON 5 MAÇTIR KAZANIYOR

Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde oynadığı son 4 karşılaşmayı geçen sezon kazanırken, ligin ilk haftasında 5-0'lık galibiyetle sonuçlanan Gazişehir Gaziantep mücadelesiyle beraber ligdeki galibiyet serisini de 5 maça çıkardı ve geçen seneden beri devam eden en uzun galibiyet serisinin sahibi. Ancak Fenerbahçe, Yanal dönemlerinde 6 galibiyetlik seri yakalayamadı. Başakşehir'e karşı çıktığı son 4 lig maçında galip gelemeyen ve 2 beraberlik, 2 galibiyet alan Ersun Yanal, daha önceki 10 lig maçında ise rakibine karşı 7 galibiyet, 3 beraberlik elde etmiş, mağlubiyet ise görmemişti.

PAS İSABETİNDE ZİRVE FENERBAHÇE'NİN

Fenerbahçe, ligin ilk haftasında gösterdiği performansla pas isabetinde zirvede yer alıyor. Sarı-lacivertliler, yüzde 90 pas isabet oranı yakalarken, Başakşehir ise yüzde 71 ile son sırada yer aldı. 2019-2020 sezonunun ilk haftasında 76.3 ile en fazla topa sahip olan, 661 isabetli pas yapan, 9 isabetli şut çeken, 40 defa rakip ceza sahasında topla buluşan, 6 net gol pozisyonuna giren, 5 gol atan ve yüzde 89.8'le en yüksek pas yüzdesi yakalayan takım Fenerbahçe oldu. Gazişehir karşısında yaptığı 661 isabetli pas, sarı-lacivertlilerin son altı sezonda bu alanda bir maçta yakaladığı en yüksek sayıydı.