Ajax PSV maçı hangi kanalda? 2019 Hollanda Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta?

Ajax ile PSV, Hollanda Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor. Hollanda'nın iki güçlü rakibi Ajax ile PSV arasında oynanacak karşılaşma heyecanla bekleniyor. Son şampiyon Ajax, Süper Kupa finalindende galibiyet alarak yeni sezona mutlu başlamak istiyor Peki, Ajax PSV maçı hangi kanalda? 2019 Hollanda Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta?

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2019, 10:41 Güncelleme 27 Temmuz 2019, 10:41
Ajax PSV maçı hangi kanalda? 2019 Hollanda Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

Ajax-PSV maçı hangi kanalda? Hollanda Süper Kupa mücadelesinde iki ezeli rakip karşı karşıya geliyor. Ajax, son lig şampiyonu ve Hollanda Kupası şampiyonu olarak yeşil sahada boy gösterecek. PSV ise ligi ikinci sırada tamamlamıştı. Amsterdam ekibi, ezeli rakibi Ajax'ı yenerek Süper Kupa'yı da evine götürmek istiyor. Peki, Ajax PSV maçı hangi kanalda? 2019 Hollanda Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta? İşte karşılaşmanın detayları...

AJAX - PSV MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Ligin favori takımları Ajax ve PSV arasında oynanacak Süper Kupa maçı heyecanla bekleniyor. Ajax - PSV arasında oynanacak Hollanda Süper Kupa finali bugün saat 19.00'da başlayacak.

Futbolseverler karşılaşmanın hangi kanalda yayınlanacağını araştırıyor. Ancak, maçın yayıncı kuruluşu henüz belli değil. Karşılaşmanın canlı anlatımını takvim.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

AJAX HAKKINDA

Amsterdamsche Football Club Ajax, daha çok bilinen isimleriyle AFC Ajax, Ajax Amsterdam ya da Ajax (ismin geçmişi Aias'a dayanır), Amsterdam merkezli profesyonel Hollandalı futbol kulübü. Dünya'nın belli başlı futbol takımlarından olan Ajax, 1900 yılında kurulmuştur. Maçlarını 54,990 kişilik Johan Cruyff Arena'da oynar. Ajax dünyaca ünlü altyapısı Jong Ajax ile tanınan çok köklü bir kulüptür. Avrupa'nın en önemli 14 kulübünün bulunduğu eski G-14 kurulunda bulunmaktaydı. Ajax kazandığı birçok kupayla dünyanın en başarılı takımlarından birisidir, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'na göre 20. Yüzyılın En Başarılı yedinci kulübüdür.

Kulüp, 18 Mart 1900 tarihinde Amsterdam kentinde Floris Stempel, Carel Reeser ve Johan Dade tarafından kurulur. 1911 yılında o dönem Hollanda futbolunun en üst seviyesi olan 1. Lig'e çıkar. 1917 yılında ilk ulusal kupa kazanılır. 1918 yılında ise ilk lig şampiyonluğu gelir. 1920'li yıllardan II. Dünya Savaşına kadar geçen dönem o kadar başarılıdır ki bu yıllar Altın dönem olarak adlandırılır.

1940'lı yıllarda teknik direktör Jack Reynolds'un emekli olmasıyla beraber kulüp yeniden yapılanma dönemine girer. 1954 yılında futbolda profesyonelliğe geçildiğinde Ajax yeni dönemde özellikle Avrupa'da mücadele etme gücünden uzaktır. Bu dönem bir aralar küme düşme aşamasına gelen Ajax, 1965 yılında Rinus Michels'in takımın başına geçmesiyle kabuk değiştirmeye başlar. Bu dönemde özellikle ileride Hollanda millî futbol takımı sayesinde total futbol olarak adlandırılacak sistemin tohumları atılır.

1967 yılında ikinci kez lig şampiyonluğunu yaşayan kulüp hala bir rekor olan bir sezonda 122 gol atma başarısını gösterir. O dönemde 20 yaşında olan Johan Cruyff bu gollerin 33 tanesini tek başına kaydetmiştir. 1971 yılında hem lig hem de kupa şampiyonluğu yaşayan Ajax, 1970-71 Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Panathinaikos'u 2-0 yenerek Avrupa'da da başarıyı yakalamıştır.

1973 yılında Cruijff'un FC Barcelona'ya transfer olmasıyla başlayan dönem gerilemenin habercisi olur. Buna rağmen Ajax'ın öncüsü olduğu total futbol mantığıyla oynayan Hollanda Mîllî Futbol Takımının 1974 FIFA Dünya Kupasında finale kadar çıkması futbol tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.

1980'li yıllarda Avrupa'da başarılı olamayan kulüp 1985 yılından sonra Cruijff'un teknik direktör olarak dönmesiyle yeniden çıkışa geçer. Ligde çok başarılı olmasa da 1986-87 UEFA Kupa Galipleri Kupası finalinde Demokratik Almanya Cumhuriyeti'nden Lokomotive Leipzig'i 1-0 yenerek kupayı kazanır

Bundan sonra yükselişe geçen PSV'nin gölgesinde kalan Ajax, Louis van Gaal yönetiminde eski günlerine dönmeye başlar. 1992 UEFA Kupası Finalinde İtalyan ekip Torino FC'yu eleyerek kupayı kazanır. Aynı başarıyı 1994-95 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de gösteren ekip, finalde İtalyan Milan'ı 1-0 yenerek kupayı müzesine götürür.

Ancak izleyen sezonlarda Van Gaal'ın ayrılması ve Bosman kanunu sayesinde önemli oyuncularının kulüpten ayrılmasıyla Ajax düşüşe geçer.

2002 yılıyla beraber teknik direktörlük görevine gelen Ronald Koeman'ı Danny Blind izleyecektir. 2006 yılında başa geçen Henk ten Cate, gençlere fırsat verirken başarılı sonuçlar yakalayacaktır. O sezon Hollanda Kupası kazanılırken, Lig şampiyonluğu son anda yitirilir. Sonraki sezon en önemli kozları olan Ryan Babel Liverpool'a, Wesley Sneijder ise Real Madrid'e satılır. 2008 yılında teknik direktör olan Marco van Basten döneminde yeni genç futbolcular takıma dahil edilirken takım yönetimi başarılı futbolcularını sattıkları için bir ticarethane olmakla suçlanacaktır. 2009-2010 sezonunun son haftasında ligde üçüncü konumu başarısızlık olarak tanımlayan van Basten de görevi bırakacaktır.

PSV HAKKINDA

PSV ya da tam adıyla Philips Sport Vereniging, 31 Ağustos 1913'te Philips işçileri tarafından kurulan bir spor kulübüdür. Ama kulüp en fazla başarıyı futbol şubesinde yakalamıştır. Hollanda'da Ajax ve Feyenoord ile birlikte Hollanda'nın en başarılı 3 takımdan biri olan PSV, en son 2014-15 sezonunda lig şampiyonu olmuştur. 1988'de de UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak Avrupa'nın en büyüğü olma başarısını göstermiştir.

PSV yetiştirdiği oyuncuları büyük paralar karşılığı Avrupa'nın ünlü kulüplerine satmasıyla bilinir.