Son dakika: Başakşehir, Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor'un Avrupa'daki rakipleri belli oldu

Son dakika haberine göre bu yıl Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek olan Başakşehir, Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor'un Avrupa'daki rakipleri belli oldu. İlk olarak Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki rakibi belli olurken, kuradan Viktoria Plzen-Olympiakos elemesinin galibi çıktı. Trabzonspor'un ise UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Çek Cumhuriyeti temsilcisi Spartha Prag oldu.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2019, 13:21 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 16:10
Son dakika: Başakşehir, Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor’un Avrupa’daki rakipleri belli oldu

İÇİNDEKİLER

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. eleme turu kura çekimi başladı. Temsilcimiz Medipol Başakşehir'in rakibi belli oldu. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki turnuvalarında eşleşmeler, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirildi. Devler Ligi'nde futbolseverlerin merakla beklediği kura çekiminde temsilcimiz Medipol Başakşehir Lig Yolu'ndan katıldı.

EŞLEŞMELER​
Başakşehir - V.Plzen/Olympiacos
Kranodar - Porto
Club Brugge - Dinamo Kiev
PSV/Basel - Lask

UEFA AVRUPA LİGİ EŞLEŞMELERİ
UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentinde yapıldı. Avrupa Ligi'nde Trabzonspor ve tur atlaması halinde Yeni Malatyaspor'un rakipleri belli oldu.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Çekya'nın Sparta Prag takımıyla eşleşti.

Yeni Malatyaspor ise UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Olimpija Ljubljana'yı elemesi halinde 3. ön eleme turunda Connah's Quay Nomads (Galler) - Partizan (Sırbistan) eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?
Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda ilk maçlar 6-7 Ağustos, rövanşları 13 Ağustos, Avrupa Ligi 3. eleme turunda da ilk karşılaşmalar 8 Ağustos, rövanşları ise 15 Ağustos'ta oynanacak.

ŞAMPİYONLAR YOLU NEDİR?
Şampiyonlar Yolu'nda, UEFA ülkeler sıralamasında 11. sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin şampiyonları yer alacak. Lig Yolu'nda ise UEFA ülkeler sıralamasında 5. ve 6. sırada yer alan ülkelerin üçüncüleri ile, 7. sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin ikincileri yer alacak.Şampiyonlar Yolu torbasında yer alan takımlar birbirleriyle eşleşecekler, Lig Yolu torbasında yer alan takımlar da birbirleriyle eşleşecekler. UEFA, bu yöntemle, ülkeler sıralamasında üst konumda yer almayan ülkelerin takımlarının grup aşamasına ön elemede büyük rakiplerle oynamadan katılabilmesini hedefliyor. Bu yöntem, halihazırdaki kura formatında da kullanılıyordu.