Süper Lig'e yükselen son takım Gazişehir Gaziantep

Spor Toto Süper Lig'e yükselmek için mücadele eden iki takım olan Hatayspor ile Gazişehir Gaziantep İstanbul'da karşı karşıya geldi. Hatayspor'a penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayan Gazişehir Gaziantep, Süper Lig'e çıkan son takım oldu.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2019, 22:08 Güncelleme 31 Mayıs 2019, 00:55
Süper Lig’e yükselen son takım Gazişehir Gaziantep

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'e yükselmek için mücadele eden iki takım olan Hatayspor ile Gazişehir Gaziantep İstanbul'da karşı karşıya geldi. Adana Demirspor'u 3-2'lik skorla eleyen Hatayspor ile Osmanlıspor'u penaltılarla geçen Gazişehir Gaziantep Süper Lig'e çıkacak son takım olmak için mücadele etti.

Karşılaşmaya etkili başlayan Hatayspor ilk yarıda golü Mirkan ile buldu ancak hakem Cüneyt Çakır ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Sol taraftan topla ilerleyen Bjarnason, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanına yöneldi. Ceza sahasına girmeden diğer rakibinden de sıyrılan İzlandalı futbolcu, ortasını yaptı. Gökhan Alsan'ın altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda top filelerle buluştu. Karşılaşmanın ilk yarısını Gazişehir Gaziantep 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıya Hatayspor'da Hamza Gür oyuna girerken Mehmet Dingil kenara alındı. Gazişehir Gaziantep aynı kadro ile sahadaydı. Karşılaşmanın 57.dakikasında Gazişehir'de Poepon'un şık vuruşu direkten geri geldi. Son bölümlere gelinirken baskısını artıran Hatayspor'da 83. dakikada Mirkan sahneye çıktı ve skoru 1-1'e getirdi.

Uzatma dakikalarının da gol sesi çıkmadı ve karşılaşma penaltılara gitti. Penaltı vuruşlarını 5-3 önde tamamlayan taraf Gazişehir Gaziantep oldu. Böylelikle Süper Lig'in yeni takımı Gazişehir Gaziantep oldu.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Spor Toto 1. Lig play-off final maçında Gazişehir Gaziantep, Hatayspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

16. dakikada Gazişehir Gaziantep gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Erhan Çelenk, son çizgiden ortasını yaptı. Ceza sahasına koşu yapan Gökhan Alsan'ın altıpasın gerisinden bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

29. dakikada sağ kanatta 2 rakip oyuncudan şık bir şekilde sıyrılan Selim Ilgaz, son çizgiden ceza sahasına ortasını gönderdi. Kaleye yönelen topu Günay Güvenç kornere tokatlamak istedi ancak üst direkten seken meşin yuvarlak altıpas içine düştü. Gazişehir Gaziantep savunmasında Oğuz Ceylan kafayla topu kornere göndererek tehlikeyi savuşturdu.

45. dakikada Gazişehir Gaziantep öne geçti. Sol çizgide topla ilerleyen Bjarnason, rakibinden sıyrıldıktan sonra çaprazdan ceza alanına yöneldi. Ceza sahasına girmeden diğer rakibinden de sıyrılan İzlandalı futbolcu, ortasını yaptı. Gökhan Alsan'ın altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısını Gazişehir Gaziantep 1-0 üstün tamamladı.



Karşılaşmayı Gaziantep Valisi Davut Gül (sağda) ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de izledi.