Olaylı maçta kazanan çıkmadı! MKE Ankaragücü 1-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Ankara gücü deplasmanından bir puan ile döndü. Olaylı maçta Fenerbahçeli Mehmet Ekici ve Ankaragücü'nden Hector Canteros kırmızı kart gördü.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2019, 15:06 Güncelleme 07 Nisan 2019, 19:58
Olaylı maçta kazanan çıkmadı! MKE Ankaragücü 1-1 Fenerbahçe

İÇİNDEKİLER

Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe oldu. Üst üste pozisyonlara giren Kanarya, Ankaragücü kalecisi Altay'ı geçemedi. Ev sahibi ekip 43.dakikada Boyd'un golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda 67. dakikada Hasan Ali maçın sonucunu belirleyen golü attı. Maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

SAHA KARIŞTI
Maçın 87.dakikasında Fenerbahçe'de Zajc'ın yüzüne gelen topta Ankaragücü oyuncuları oyuna devam edince Fenerbahçe'den Mehmet Ekici sinirlerine hakim olamayıp Ankaragücü oyuncusu Tito'nun üzerine yürüdü. Diğer oyuncuların da olaya dahil olmasıyla saha karıştı ve hakem Mete Kalkavan pozisyonu çözmek için VAR'a gitti.

Pozisyonu izledikten sonra Mehmet Ekici ve Canteros kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Martin Skrtel'in uzun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Soldado'nun sağ çaprazdan şutunda kalecisi Altay, gole izin vermedi.

10. dakikada sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında ceza sahası içinde Mehmet Ekici'nin şutunda kaleci Altay meşin yuvarlağı kurtardı.

15. dakikada ceza yayı üzerinden Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Altay, köşeye giden topu zorlukla kornere çeldi.

17. dakikada sağ kanattan Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Soldado'nun vuruşunda kaleci Altay meşin yuvarlağın çizgiyi geçmesine izin vermedi.

24. dakikada ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Soldado'nun pasında kale önünde Moses etkili bir vuruş yapamayınca meşin yuvarlak auta çıktı.

43. dakikada Sacko'nun derinlemesine pasında topla buluşan attığı Boyd, ceza sahasına girer girmez düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0



Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

65'inci dakikada Mehmet Ekici'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Soldado'nun şutunu kaleci Altay kurtardı.

67'nci dakikada Soldado'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Hasan Ali Kaldırım sol çaprazdan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

82'nci dakikada hızlı hücumda Canteros'un pası ile ceza sahasında topla buluşan Orgill'in şutunu kaleci Harun kurtardı.

87'nci dakikada Mehmet Ekici ve Canteros arasında faul sonrası itişmeler yaşandı. Bu dakikalarda yedek kulübeleri de sahaya girerken, büyük bir gerginlik yaşandı. Bu gerginliğin ardından VAR'a başvuran hakem Mete Kalkavan, Mehmet Ekici ve Canteros'u direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı ve MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.



MEHMET EKİCİ DERBİDE YOK

Karşılaşmanın 87'nci dakikasında yaşanan arbede sonucunda 90+3'üncü dakikada maçın hakemi Mete Kalkavan tarafından direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Mehmet Ekici, bu kartla birlikte takımının ligin 28'inci haftasında kendi sahasında oynayacağı Galatasaray karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

YANAL: GOL ATMA KONUSUNDA BECERİKLİ DEĞİLİZ

Gol atma konusunda becerikli olmadıklarını ifade eden Ersun Yanal ise "Futbolu sonuçlandıran gol bugün bizde oyun becerisinin üstüne golü ilave edemedik. Özellikle defansif konsantrayonumuzun dağıldı, defansif konsantrasyonumuz dağıldıkça da sonuca gitmekte zorlandığımız bir maç oldu. Gol üretmek konusunda çok becerikli değiliz. Oyun oynama becerisini gösterdiler gol becerisini göstermediler. Kısır bir şekilde 1'er puanla yetindik. bizim oyuncumuz için de son dakikalarda meydana gelen kartla ilgili oyuncularımızı eleştiriyorum bunun cezasını çekeceklerdir. Bu sonucu alıyorsanız bunu ciddi değerlendirmeniz gerekiyor ama Fenerbahçe sonuçlardan çok daha ciddi büyüklüğe sahip. Sonucu bulamadık ama Fenerbahçe gibi oynamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gelecek hafta Galatasaray ile oynayacakları derbi ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Yanal, "Kadıköy'deki derbiler bizim bayramımız gibi geçiyor. Çok farklı bir ambiyans olacaktır. İnşallah sahada başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, öncelikli hedeflerinin ligde kalıp gelecek sezon için plan yapmak olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta müsabakasında MKE Ankaragücü sahasında Fenerbahçe'yle oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe maçına uzun süredir hazırlandıklarını aktaran Kaplan, "Üzgünüm, kazanacağımız maçı berabere bitirdik. İlk yarı verdiğimiz ve ürettiğimiz pozisyonlar var. Özellikle maçın son 15 dakikalık bölümde gol atabilirdik. 3 Haftadır biz sürekli Fenerbahçe'nin üzerine çalıştık. Hasan Ali Kaldırım'ın attığı gole çok çalıştık. Fenerbahçe'den aldığımız 1 puana sevinememe rağmen yine de iyidir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BOYD 40 DERECE ATEŞLE OYNADI"

Basın mensuplarının 'neden geç değişiklik yaptınız' sorusuna, "Boyd 40 derecelik bir ateşle oynadı. Odada Boyd'la konuştuğumda, 'Ben de oyunculuğum döneminde böyle maçlara çıktım. Maça çıkarsın 2 gol atarsın, biz de kazanırız' dedim. Nitekim Boyd golünü attı ama kazanamadık" şeklinde cevap verdi.

"HAKEM İYİ BİR MAÇ YÖNETTİ"

Kaplan, müsabakanın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili de konuşarak, "Pozisyon tam önümde olduğu için net gördüm. Hakemin verdiği kararlar net doğru. Ben Harun'un da atılmasını beklerdim fakat kargaşada hakem böyle takdir gösterdi. Biz iyi bir ekip olduk. Cezalı oyuncularımın yerine de haftaya başka oyuncularım oynar. Kayseri maçında yerlerini dolduracağız. Hakemi tebrik ediyorum bence iyi bir maç yönetti" şeklinde konuştu.


"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ LİGDE KALIP, ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN PLAN YAPMAK"

Milli maç arasında Fenerbahçe'ye iyi konsantre olduklarını belirten Kaplan, "Sako ve Boyd'a Fenerbahçe'nin bek oyuncularına dikkat etmesi gerektiklerini anlatmıştık. Golü yediğimiz anda yapılan müdahalelerde biraz geç kalınca da golü yedik. Altay'a ek bir parantez açmak istiyorum. Ülke futbolu için iyi bir kaleci yetişiyor. Fenerbahçe'nin kadrosunu görünce Ersun Yanal'ın bizi yenmek için geldiğini düşündük. Bizim Fenerbahçe karşısına ilk çıkan oyuncularımız var. Bizim bundan sonraki hedefimiz bu takımı ligde tutmak. Ankaragücü camiası çok sıkıntılar atlattı. Öncelikli hedefimiz ligde kalıp, önümüzdeki sezon için planlama yapmak olacak. Önce bu sezonu kurtaralım" açıklamasında bulundu.