Fenerbahçe'ye 4 galibiyet şart!

Önceki yıllardaki küme düşme barajları baz alındığında şu anda 28 puanı olan Fenerbahçe’nin 40 puana ulaşması gerekiyor. Alınacak 4 galibiyet Fenerbahçe için sınır! 5 galibiyete ulaşırsa garanti olacak. İç saha maçlarında fire vermezse deplasman puanına gerek kalmayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2019 Güncelleme 12 Mart 2019, 08:00
Fenerbahçe’ye 4 galibiyet şart!

İÇİNDEKİLER



S
ÜPER Lig tarihinde en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe, ligin tamamlanmasına 9 maç kala zor duruma düşmemek için puan hesaplamaları yapıyor. 9 maçın 5'i içerde, 4'ü dışarda. Önceki yıllardaki düşme barajları baz alındığında Fenerbahçe'nin en az 40 puan toplaması gerek. Bunun için de 4 galibiyete ihtiyacı var.


ŞU ANDA ALT SINIR 4 GALİBİYET
Düşme hattında ve hemen üstündeki takımların birbirleriyle maçları da olacağı için 4 galibiyet şu an için yeterli gözüküyor. Ancak her şeyi garati altına almak için 5 galibiyet F.Bahçe için en ideal olanı.


​SİVAS VE A.GÜCÜ MAÇLARI ÖNEMLİ
Bunun için de iç saha maçlarındaki firasiz performans yeterli olacak. Bu duumda dış saha maçlarından gelecek puana ihtiyaç olmayacak. Ancak Fenerbahçe Sivas ve A.Gücü maçlarını alırsa hedef büyütebilir.


​AVRUPA HAYALİ İMKANSIZ DEĞİL
2 maçta alınacak 6 puan Fenerbahçe'yi Avrupa için umutlandırabilir. Zira 4. sıradaki Konya ile arasında 7 puan var. Ancak 4. olan takımın UEFA'ya gitmesi için Galatasaray'ın kupayı alması gerekiyor.