Şenol Güneş, 15 yıl sonra A Milli Takım'a geri dönüyor

Hafta içinde Fikret Orman’ın da yer aldığı görüşmede TFF Başkanı Demirören’le buluşan Güneş, yapılan teklifi kabul etti. Beşiktaş'la mukavelesi devam eden Güneş'in A Milli Takım'daki görevine ne zaman başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2019 Güncelleme 10 Şubat 2019, 08:00
Şenol Güneş, 15 yıl sonra A Milli Takım’a geri dönüyor

İÇİNDEKİLER



Şenol
Güneş, A Milli Takıma gidiyor... Adı uzun süredir Milli Takım ile anılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçtiğimiz hafta içinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le İstanbul'da bir otelde bir araya geldi. Şenol Güneş- Yıldırım Demirören görüşmesinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da yer aldı.


TARAFLAR ANLAŞMA SAĞLADI
Güneş'in Demirören'le yaptığı görüşmede Milli Takım hocalığı için anlaşma sağladığı ve Beşiktaş Başkanı Orman'ın da buna onay verdiği öğrenildi. TFF yönetimi bunun üzerine Lucescu'yu göndermek için kolları sıvadı.


SEZON SONUNU İŞARET ETTİ
Görüşmede Güneş'in göreve ne zaman başlayacağı ise netleştirilemedi. Deneyimli hoca ise Bursa maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Milli Takıma gideceksem sezonu sonunda gitmek isterim" dedi.



​BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF YOK
Şenol Güneş, sezon sonu bitecek sözleşmesini işaret ederek de "Beşiktaş'tan bana gelen bir teklif yok. Yönetim benimle görüşmedi" açıklamasını yaptı.



ORMAN: BUNLAR ÇOK DOĞAL
Şenol Güneş'in Milli Takıma gideceği yönündeki haberler hakkında konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Bunlar futbolun içinde olan ve çok doğal şeyler. Ancak hocamızla sezon sonuna kadar sözleşmemiz devam ediyor." dedi.



HABER ANALİZİ

HOCAYA TUZAK KURDULAR
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Şenol Güneş, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir otelde bir araya gelerek gizli bir görüşme gerçekleştirdiler. Görüşmede TFF Başkanı Demirören, Şenol Güneş'e A Milli Takım'ın başına geçmesini teklif etti. Güneş de bu teklifin kendisini gururlandırdığını belirterek, "Şu anda Beşiktaş'la zorlu bir zirve yarışının içindeyim. Böyle bir zamanda Beşiktaş'ı bırakamam" dedi. Bunun üzerine Demirören, "O zaman sezon sonuna kadar hem Beşiktaş'ı hem de A Milli Takımı çalıştır. Zaten Mart'ta maçlarının var. Sonraki maçlarının lig bitince Haziran'da" teklifinde bulundu.



HABER SIZDIRILDI
Şenol Güneş bu teklifi kabul etti. Fikret Orman da TFF Başkanının bu önerisine 'olur' dedi. Bu gelişmenin ardından açıklama ilerleyen günlerde Başkanlar nezdinde ( Yıldırım Demirören ve Fikret Orman birlikte) bir basın toplantısı ile açıklanacaktı. Ama medyaya sızdırıldı. Ve Şenol Güneş, olayın perde arkası anlatılmadan zor durumda bırakılmış oldu. Yani Şenol Güneş, Beşiktaş taraftarının önüne atılmış oldu. Beşiktaş yönetimi, sızan bu haberle "Hocamızı biz göndermedik, TFF elimizden aldı" algısını yarattı. Yani Güneş bir anlamda tuzağa düşürüldü. Beşiktaş yönetiminin eli güçlendi.



BİR TAŞLA İKİ KUŞ...
Beşiktaş yönetiminin, Şenol Güneş'e yüklü miktarda borcu var. Şimdi TFF'ye diyecek ki, "Hocamızı elinizden aldınız. Alacaklarını da siz ödeyin" Bu bir anlamda hoca için bonservis almak gibi bir durum... Yani Fikret Orman yönetimi, Bursa maçı öncesinde bu haberi bir gazeteye sızdırarak bir taşla iki kuş vurdu.