Son dakika: Cardiff City'li Emiliano Sala'yı taşıyan uçak kayboldu (Emiliano Sala kimdir?)

Son dakika haberine göre, Premier Lig ekiplerinden Cardiff City'e rekor bir transfer ücreti ile transfer olan Emiliano Sala'yı, İngiltere'ye taşıyan uçak kayboldu. Sala'yı taşıyan uçakla Manş Denizi üzerinde irtibatın kaybedildiği belirtiliyor.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2019, 12:07 Güncelleme 22 Ocak 2019, 12:35
Son dakika: Cardiff City’li Emiliano Sala’yı taşıyan uçak kayboldu Emiliano Sala kimdir?

İÇİNDEKİLER

Avrupa futbol dünyası Fransa'dan gelen haberle sarsıldı. Dün akşam saatlerinde Manş Denizi üzerinde seyreden bir yolcu uçağının radardan kaybolduğu açıklandı.

Yerel saatle 20:00 sularında hava trafik kontrol kulesiyle irtibatının kesildiği belirtilen uçağın düşmüş olmasından korkuluyor. Uçakla ilgili arama araştırmalarının dün akşamdan beri devam ettiği belirtildi.

SALA DA UÇAKTAYDI!

Uçakta Premier Lig ekibi Cardiff City'nin yeni transferi Emiliano Sala'nın da bulunduğu belirtiliyor.

Nantes'tan Cardiff'e transfer olan Sala'nın takım arkadaşlarıyla vedalaşmak için Fransa'ya gittiği ve bunun için uçakta bulunduğu açıklandı.

ARAMA ÇALIŞMALARINDA SONUÇ YOK

2 helikopterin ve bir kurtarma gemisinin arama çalışmalarına katıldığı fakat şimdiye kadar herhangi bir ize rastlanmadığı belirtiliyor. Hava koşullarının çok kötü olmasının arama çalışmalarını aksattığı aktarıldı.

EMILIANO SALA KİMDİR?

Emiliano Raul Sala (d. 31 Ekim 1990), Nantes takımında forvet pozisyonunda görev yapan Arjantinli futbolcudur. Profesyonel kariyerine 2012 yılında Bordeaux kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Orléans, Niort, Caen ve Nantes kulüplerinde oynadı.

Cardiff City Kulübü, 28 yaşındaki Sala ile 2022 yılına kadar sözleşme imzalandığını duyurmuş ve transferin, kulübün bonservis rekoru kırılarak gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

İngiltere basınında, Cardiff City'nin Sala'nın transferi için 15 milyon sterlin ödeyeceği öne sürülmüştü. Bu sezon Nantes formasıyla 21 resmi maça çıkan Sala, 13 gol attı.

MANŞ DENİZİ NEREDE?

Manş Denizi Atlas Okyanusunun, İngiltere ile Fransa'yı birbirinden ayıran kolu. Giderek daralması yüzünden elbise kolu manasına gelen Fransızca "le Manche" adı verilmiştir. Genişliği batıda 180 km iken, doğuda 33,7 km'ye düşer. Doğusundaki Dover Boğazı ile Kuzey Denizine açılan Manş, 89.900 km2lik yüzölçümüne sahiptir. Ortalama derinliği 45-120 km arasında değişir.