Lider deplasmanda güldü! (MS: Göztepe 0-2 M.Başakşehir)

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Başakşehir, Göztepe'yi deplasmanda 2-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılıların iç sahadaki 5 maçlık galibiyet serisi ise bu yenilgiyle sona erdi. Başakşehir puanını 30'a yükseltirken Göztepe 13. haftayı 18 puanla kapadı.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2018, 22:10
Lider deplasmanda güldü! MS: Göztepe 0-2 M.Başakşehir

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Göztepe, Başakşehir'i ağırladı. Lider Başakşehir zorlanmadığı karşılaşmada Visca ve Bajic'in attığı gollerle 2-0'lık üstünlüğe ulaştı.

Mücadelenin 6. dakikasında gelişen atakta topla ceza sahası içerisinde buluşan Bajic, Titi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım oyunu bir süre devam ettirdikten sonra VAR uyarısıyla pozisyonu incelemeye karar verdi. Pozisyonu VAR'da izleyen Yıldırım, Titi'nin Bajic'in ayağına bastığına kanaat getirdi ve beyaz noktayı gösterdi.

9. dakikada topun başına geçen Edin Visca, ağ ayağıyla yerden yaptığı net vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve skoru 1-0'a getirdi.

15. dakikada sol taç çizgisi yakınlarında İrfan Can Kahveci, Titi'ye kayarak yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart gördü ve gelecek hafta cezalı duruma düştü.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Orta yuvarlağın içinde Alexandu Epureanu, Cameron Jerome'a kayarak yaptığı müdahalenin ardından, 24. dkaikada da Da Costa Andre Castro'ya yaptığı sert müdahele sonrasında sarı kart gördü. Da Costa bu kartla birlikte cezalı duruma düştü.


Mücadelede 31. dakika oynanırken Başakşehir ikinci gole yaklaştı: Hızlı gelişen atakta Marcio Mossoro'nun pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Edin Visca, Rijad Bajic'i görme düşüncesinde ancak savunmadan dönen top bir kez daha kendisine geldi. Visca, bu kez şutunu çekti ancak yerde bulunan Wallace Reis'e çarpan top direğin bir karış üzerinden kornere çıktı.

Bu pozisyondan 5 dakika sonra bu kez Bajic gole yaklaştı: Marcio Mossoro'nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Rijad Bajic, Cristian Titi'den sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto gole izin vermedi.

İlk yarıda son anlar oynanırken sol çaprazda topla birlikte süratle hareketlenen Yasin Öztekin, Alexandu Epureanu'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içinden sol ayağıyla yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Mert Günok uzanarak parmaklarının ucuyla topu kornere çelmeyi başardı.

İlk yarı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.



48. dakika oynanırken Lamine Gassama, yaptığı top kaybından sonra Stefano Napoleoni'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü ve gelecek hafta cezalı duruma düştü.

49. dakikada ceza yayı gerisinden Yasin Öztekin, sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak top kaleci Mert Günok'un üzerine gitti.

Başakşehir 73. dakikada farkı 2'ye çıkardı: Sol çaprazdan ceza alanı içine çok iyi sokulan Marcio Mossoro, kale sahası içine topu çevirdi. Rijad Bajic, uygun durumda rahat biçimde topu ağlarla buluşturdu.

Göztepe 79. dakikada gole yaklaşan taraf oldu: Sokol Cikalleshi'nin pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Halil Akbunar, arka direğe ortasını yaptı. Yasin Öztekin, iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

Mücadelenin kalan dakikalarında gol olmayınca Başakşehir karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. 2-0'lık skorla İzmir'den galip dönen Başakşehir puanını 30'a yükselterek liderliğini sürdürdü. İç sahadaki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Göztepe ise 13. haftayı 18 puanla kapadı.