Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul'da kriz

Genel Kurul üyelerinin olağanüstü kongrede 5 madde için ret karı vermesi yönetimde çatlak yarattı. Bazı yöneticilerin istifa edebileceği öne sürüldü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2018 Güncelleme 30 Eylül 2018, 01:33
Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul’da kriz

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da dün yönetimin, bazı konulanda yetki almak üzere gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulda büyük bir kriz yaşandı. Kongre üyeleri, yönetimin, Galatasaray Adası ile ilgili yetki verilmesi, Mecidiyeköy Arsası ve Beyoğlu Binası hakkında her türlü tasarrufta bulunulması, basketbol ve voleybol A.Ş'nin kurulması için istenen yetki maddelerini oy çokluğu ile reddetti.

KONGREDE 7 MADDE ONAYLANDI
Genel kurulda; ek bütçe, Riva okul alanı, borç yapılandırılması, taşınmaz kiralanması, Kemerburgaz arazisi, spor salonu, ve teknokent projesiyle ilgili yetki içeren maddeler ise üyeler tarafından kabul edildi.

ADA İÇİN TAAHHÜT YETMEDİ...
Başkan Mustafa Cengiz, G.Saray Adası için sadece üst kullanım hakkı istendiğine dair üyelere yazılı taahhüt verse de gerekli yetkiyi alamadı. Bu gelişmeler üzerine yönetimde çatlaklar olduğu öğrenilirken, bazı isimlerin istifa edeceği öne sürüldü.

DERNEĞİN BORCU 1 MİLYAR 407 MİLYON
Genel kurulda Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin 31 Temmuz 2018 itibarıyla borcunun 1 milyar 407 milyon 191 bin 269 TL olduğu açıklandı.