Euro 2024’ün ev sahibi yarın açıklanacak

Türkiye’nin aday olduğu Euro 2024’ün ev sahibi yarın açıklanacak... Rakibimiz Almanya adaylık sürecinin olumsuz etkilenmemesi adına ülkedeki ırkçılık, rüşvet ve ayrımcılık vakalarının üzerini örtmek için çalışıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2018 Güncelleme 26 Eylül 2018, 01:08
Euro 2024’ün ev sahibi yarın açıklanacak

İÇİNDEKİLER

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi yarın belli olacak... 4. kez bu büyük organizasyonu düzenlemeye talip olan Türkiye'nin rakibi Almanya, şansının etkilenmemesi için ülkedeki ırkçılık ve ayrımcılık vakalarının gündemde kalmamasını istiyor.

YOLSUZLUK İDDİALARI...
Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'ndan önce ve sonrasında Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan linç kampanyasına maruz kaldı. Bunun sonucunda Mesut Özil şok bir kararla Milli Takım'ndan ayrıldı. Ayrıca Almanya'nın 2006 yılında düzenlediği Dünya Kupası'na ilişkin yolsuzluk iddiaları henüz aydınlatılmadı. Yolsuzluk iddialarından dolayı eski federasyon başkanları Wolfgang Niersbach ve Theo Zwanziger ile organizasyon komitesinin o dönemdeki başkanı Franz Beckenbauer hakkında soruşturma devam ediyor. 2016'nın temmuz ayında FIFA, federasyon başkanlığı döneminde FIFA İcra Kurulu üyesi de olan Niersbach'a, ulusal ve uluslararası düzeyde futbolla ilgili tüm faaliyetlerden 1 yıl men cezası vermişti.



MESUT'U LİNÇ
ETMİŞLERDİ
Almanlar, Mesut Özil'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la biraraya geldiği için linç etmişti.