Statlarda güvenlik tedbirleri artırılıyor

İçişleri Bakanlığı, spor müsabakaları için yeni bir genelge haırzladı. Maçlara selfie çubuğu, elektronik sigara, şemsiye ve fotoğraf makinesi ile gidilmesi yasaklandı... Spor programları da takipe dilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2018 Güncelleme 09 Eylül 2018, 01:32
Statlarda güvenlik tedbirleri artırılıyor

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı, spor sahalarında güvenlik tedbirlerini artırdı. Bakanlık, "Spor Müsabakalarının Güvenliği" konulu genelgeyi, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 81 il valiliğine gönderdi. Genelgeye göre, maçlara bozuk para, şemsiye ve fotoğraf makinesinin yanı sıra öz çekim çubuğu, elektronik sigara gibi materyallerin sokulması yasaklandı.

ÖNCE CAN VE MAL GÜVENLİĞİ
Genelgede, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ulusal ve uluslararası müsabakalarda etkin güvenlik tedbirleri alınması ve sahalarda muhtemel olayların önlenmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

MAÇLAR 3 GRUBA AYRILACAK
Genelgeye göre, il spor güvenlik kurullarınca yapılacak risk analizleri doğrultusunda tüm müsabakalar kendi içerisinde risk derecelerine göre A (yüksek riskli), B (orta riskli) ve C (hafif riskli) olmak üzere üç kategoriye ayrılacak

KAMERALAR İLE İNCELENECEK
Kurul her ay en az bir defa vali başkanlığında toplanacak. A grubu riskli müsabakalar öncesinde vali başkanlığında spor güvenlik kurulu toplantıları yapılacak. Güvenlik kameraları çalışır halde bulundurulacak.

TV VE SOSYAL MEDYA TAKİPTE!
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı spor programları ve sosyal medya yakından takip edecek. Tahrik, küfür gibi içerik tespit olursa harekete geçilecek.

TEK ELDEN KOORDİNASYON
Passoligi olmayanların müsabaka alanına girişleri engellenecek. Her müsabaka için müsabaka güvenlik amiri belirlenecek, müsabaka güvenlik amiri saha içerisindeki tüm koordinasyonun tek elden yapılmasından sorumlu olacak.
MAÇLAR öncesinde stadyum içerisine alınacak pankart ve benzeri şeylerin spor ahlakına aykırı resim ve yazı içerip içermediği kontrol edilecek. Uymayanlar stada sokulmayacak.







İŞTE YASAK LİSTESİ


Ruhsatlı dahi olsa ateşli silahlar
Her türlü kesici, ezici, zedeleyici veya delici aletler
Patlayıcı, parlayıcı, yanıcı/yakıcı madde
Uyuşturucu veya uyarıcı madde
Alkollü içecekler
Bozuk para
Şemsiye
Fotoğraf makinesi
Öz çekim çubuğu
Elektronik sigara