Mesut’a kapı açtılar

Mesut Özil’e karşı yürüttükleri ırkçı kampanya tüm dünyadan tepki çekince Almanya geri adım attı. Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet, “Mesut örnek bir sporcu, onu okullara davet edeceğim” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2018 Güncelleme 06 Ağustos 2018, 03:36
Mesut’a kapı açtılar

İÇİNDEKİLER



Mesut
Özil'in, kendisine yönelik ırkçı eleştirilere tepki göstererek Alman milli takımından ayrılmasından sonra başlayan tartışmaların ardı arkası kesilmedi. Tüm dünyadan Almanya'nın ırkçılığına tepki gelince Almanlar da geri adım attı. Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet bir açıklama yaparak Mesut'a sahip çıktı.


Bild am Sonntag gazetesine konuşan Laschet, şöyle dedi: "Mesut Özil'in ulaştığı yer inanılmaz bir başarı hikayesidir. Yeteneğiyle ve yoğun çalışmasıyla Gelsenkirchen kentinden çıktı. Kişisel başarısı, yetenekli ve hırslı bir kişinin ulaşabileceği yeri gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafın Almanya'nın Dünya Şampiyonası'ndan erken veda etmesine bir gerekçe olarak göstermek çok saçma... Ben Mesut Özil'in sportif kariyerini başarısını hala örnek olarak görüyorum ve onu Gelsenkirchen'deki bir okulu birlikte ziyaret etmek için davet edeceğim. Böylece oradaki çocukları, göçmen kökenli birinin nasıl başarı elde edeceği konusunda teşvik ve cesaretlendirmek istiyorum" dedi.



Alman basını "Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğraf çektirmesini Amine Gülşe istedi" iftirasını bir kez daha tekrarladı.