Andre Ayew İstanbul'a geldi | Andre Ayew kimdir?

Fenerbahçe'nin İngiliz ekibi Swansea City'den 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Ganalı futbolcu Andre Ayew İstanbul'a geldi. Peki Andre Ayew kimdir, kaç yaşında, oynadığı takımlar hangisi? İşte Ayew hakkında merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde...

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2018, 22:39
Andre Ayew İstanbul’a geldi | Andre Ayew kimdir?

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin İngiliz ekibi Swansea City'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Ganalı futbolcu Andre Ayew İstanbul'a geldi.

ANDRE AYEW KİMDİR?
17 Aralık 1989 tarihinde Fransa'da doğan Ayew'in tam ismi Andre Morgan Rami Ayew'dir. Gana asıllı futbolcu, Almanya'nın TSV 1860 Münih takımının altyapısında futbola başladı.

Bir dönem Gana'ya, babasının sahibi olduğu Nania kulübünde oynayan Ayew, 2005 yılında Fransa'ya dönerek Marsilya altyapısına katıldı. 2007 yılında bu kulüpte profesyonelliğe geçen Ayew, 2008 yılında Lorient'e, 2009'da ise Arles'e kiralandı.



BABASI GANALI PELE!
Andre Ayew'in babası, asıl adı Abedi Ayew olan ve futbol zekası ile oyun stili nedeniyle efsanevi Brezilyalı Pele'ye benzetilerek Pele lakabını almış bir futbolcu. Abedi Pele adıyla tanınan baba Ayew, futbol kariyerinde 3 kez üst üste Afrika'da yılın futbolcusu seçilmişti. Abedi Pele kariyeri boyunca Lyon, Marsilya, Torino ve Lille gibi takımlarda forma giymişti.

MARSİLYA'DA PARLADI
Ayew, 2010'dan itibaren Marsilya'da kadronun önemli isimlerinden biri olmaya başladı ve sergilediği performansla büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. Marsilya forması altında 209 maça çıkan yıldız futbolcu 60 gol, 25 asist yaparak takımına önemli katkılar sağladı.

2015 yazında İngiliz Swansea City takımı, bonservis bedeli ödemeden Andre Ayew'i kadrosuna dahil etti. Burada geçen bir yılın ardından West Ham United onun için 24.1 milyon Euro bonservis ödedi ve Ayew'i renklerine bağladı.

PREMIER LİG'DE BEKLENENİ VEREMEDİ
Ocak 2018'de Swansea City eski oyuncusu Ayew için 22,8 milyon Euro ödedi. Geride kalan sezonda West Ham ve Swansea formalarıyla toplamda 36 maça çıkan Andre Ayew, bu maçlarda 6 gol, 5 asist yaptı.

İŞTE ANDRE AYEW'İN İSTANBUL'DAKİ İLK GÖRÜNTÜLERİ