Şenol Güneş'ten inanılmaz transfer: Vida ve Fabri...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Spor canlı yayınında siyah beyaz takımın gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 19 Temmuz 2018, 18:02
Şenol Güneş’ten inanılmaz transfer: Vida ve Fabri...

İÇİNDEKİLER


Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Graz kentinde sürdüren Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, A Spor canlı yayınına konuk oldu. İşte A Spor muhabiri Hakan Gündoğar'ın sorularını yanıtlayan Şenol Güneş'in açıklamaları.

"READING MAÇI 5-0 BİTMELİYDİ"

"İdmanlar yoğun bir tempoda devam ediyor. Hücumda sayısal bir fazlalık, defansta ise sayısal bir azlık var. Reading maçı 2-2 değil, 5-0 bitmesi gereken bir maçtı. Bu kadar emek verdiğiniz oyunlarda basit hatalar nedeniyle maçı kaybetmeniz emeğinizin boşa gitmesidir. Ama hazırlık maçında bunların olması artı değerdir."

"TRANSFERLERİN ZAMANINDA OLMASINI İSTERİM AMA..."

"Bütün kulüpler transfer yaparken ekonomik, idari ve teknik taraflarını ele alır. Geçen sene mevcut kadronun üzerine aldıklarımız bize göre pahalı oyunculardı. O zaman ekonomimiz daha iyi gözüküyordu. Transferlerin zamanında olmasını her hoca ister ama kulübün ekonomik durumu da önemli. Eldeki oyuncuları değerlendirmemiz lazım."

MITROVIC GİTTİ"

"Mitrovic gitti, Necip, Medel, Fatih kaldı o bölgede. İlk Avrupa Ligi maçımıza o bölgede eksikle çıkacağız. Asıl mevkisi stoper olmayan bir oyuncumuz olacak sahada."

"VIDA GİDERSE İKİ STOPER ALACAĞIZ"

"Tosic'in gitmesini istemedim, başkana da söyledim. Kendisi gitmek istiyordu, iyi para alacaktı. Vida gidecekse Tosic gitmese daha iyi olurdu. Vida Tosic'ten önce istenilen parayla gitseydi belki de bütün sorunları çözme şansımız olacaktı. Çünkü zaten geçen sezon Tosic-Pepe oyunuyordu. Vida giderse diye konuşuyorum bunları tabii.. İllaki gidecek diye bir şey yok. Eğer giderse iki stoper alacağız."

"NEGREDO OYNAMAZSA ALDIĞI PARA TAKIMDA SIKINTI OLUR"

"Negredo'nun gitmesi durumu vardı. O yüzden o sözleri söyledim ben Negredo'yla ilgili. Gidecekse bizle olmaması daha iyiydi çünkü. Negredo oynamayıp da bu parayı alırsa hem kendisi hem de diğer oyuncular için sıkıntı olur. 4 santrfor elimizde. Sağ ve sol açıklarımız da fazla ama stoperde sıkıntımız var.

"VAGNER LOVE'IN HER TARAFI FUTBOLCU"

"Gitmek isteyenin yolu açıktır. Vagner Love'ın her tarafı futbolcu. Bekleneni alamadığı zaman zoru deniyor, onu da yapamayınca güveni kayboluyor."

"FABRI'NİN GİTMESİNİ İSTEMEM AMA..."

"Fabri, Adriano ve Babel'in sözleşmeleri gelecek sezon bitiyor. Burada oyuncunun iştahı önemli. Kalmak istiyorlar mı? Gitmelerini istemem ama mesela Fabri giderse nasıl transfer yapacağız o da önemli? Örneğin sattık Fabri'yi, aldık bir kaleci ama Fabri'yi sattığımı paraya.. Bunu istemem. Ama iyi para verilir ve o da gitmek isterse ona bir şey diyemem."

"GEÇEN SEZON FORVETLERDEN KATKI ALAMADIK"

"Biz geçen sene gol atamadık. Golcülerimiz Babel ve Talisca oldu. Forvetteki arkadaşlarımızdan yeterli katkıyı alamadık. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorduk, transferler ağustos ayında yapıldı. Yeni katılan oyunculardan verim olarak katkısı olmadı o dönemde. Şampiyon olsak hak ettik diyebilirdik. O yüzden vicdanım rahat."

"DÜNYA KUPASI'NDA SOLUK BİR FUTBOL VARDI"

VAR sisteminin hakemleri silip attığını düşünüyorum. Teknolojinin buraya katılmasının futbola bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Dünya Kupası'nda VAR vardı ama futbolun rengi yoktu. Soluk bir futbol vardı.

"BAŞKANLA KAVGA ETTİRMEK İSTİYORLAR"

Başkanla beni kavga ettirmek isteyenler var. Ben nerede olduğumu biliyorum. Ben üstümle ya da altımla kavga edemem. Fikir vardır söylersin ama her fikir de sokakta söylenmez. Bu iddiaları söyleyen yorumcular ne demek istiyorlar gelsin bana da anlatsınlar.

"MEVCUT YARDIMCILARIMA HAKSIZLIK YAPILDI"

"Yardımcı hoca konusunda da sorun yaratılmak istendi. Yardımcı alınır, sorun değil. Bu yardımcı ne için alınacak o önemli. Bir defa benim mevcut yardımcılarıma haksızlık yapıldı onu da söyleyeyim. İlhan Mansız bence geç kaldı. Keşke daha önce başlasaydı bu işe. Yerli bir isim için Mustafa Doğan'la da İlhan'la da konuştuk, İlhan Mansız'da karar kıldı."