Fener’den Buvac bombası

Teknik adam arayışlarını sürdüren Damien Comolli, 17 yıldır Klopp’un yardımcılığını yapan Zeljko Buvac için de girişimler yapacak... Görüşme kısa sürede olacak. Klopp'un "beyin" tanımlaması yaptığı 58 yaşındaki hoca, Alman teknik adamın başarısında büyük pay sahibi olan "gegenpressing"in de yaratıcısı olarak biliniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2018 Güncelleme 08 Haziran 2018, 01:37
Fener’den Buvac bombası

İÇİNDEKİLER

Yeni bir Fenerbahçe için düğmeye basan Başkan Ali Koç ve yönetim, teknik adamını arıyor... Sportif direktörlük görevine getirilen Damien Comolli listedeki hocalarla görüşmelerini sürdürürken, flaş bir isim gündeme geldi. Comolli, Jurgen Klopp'un sağ kolu olarak bilinen Zeljko Buvac'ı da gözüne kestirdi.

1 HAFTA İÇİNDE TEKLİF OLACAK
17 yıldır Klopp'un yardımcılığını yapan Boşnak hoca artık kariyerine 1. adam olarak devam etmek istiyor. Comolli'nin kısa süre içinde Buvac'la bir araya gelerek teklifi masaya yatırması bekleniyor.

KLOPP ONUNLA FARK YARATTI
Klopp'un "beyin" tanımlamasını yaptığı Buvac, Alman teknik adamın başarılarında çok büyük bir pay sahibi. Hatta Buvac, Klopp'un fark yaratmasına neden olan "gegenpressing"in de yaratıcısı.

DORTMUND'TA DA ÇALIŞTILAR
Öndeki oyuncuların yoğun pres anlayışı sergilediği "gegenpressing" Buvac'ın bulduğu ve geliştirdiği bir sistem. 58 yaşındaki hoca, Liverpool'dan önce Dortmund ve Mainz'da da Klopp'la birlikte çalıştı.