UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Atletico Madrid

Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi Final karşılaşmasında Olympique Marsilya'yı 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu. İspanyol ekibe kupayı getiren goller Antoine Griezmann (2) ve Gabi'den geldi.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2018, 23:39
UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon Atletico Madrid

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi Final karşılaşmasında Atletico Madrid, Olympique Marsilya ile karşı karşıya geldi. İspanyol ekibi rakibini 3-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

OLYMPIQUE MARSILYA 0 - 3 ATLETICO MADRID (MAÇ SONUCU)
21' Griezmann
49' Griezmann
89' Gabi

Olympique Marsilya, 2005 yılında UEFA Avrupa Ligi finalinde Valencia'ya kaybettikten 13 yıl sonra Atletico Madrid karşısında da kupaya uzanamadı. Atletico Madrid ise 2010 ve 2012 yıllarında müzesine götürdüğü UEFA Avrupa Ligi kupasını bir kez daha kazanmayı başardı.

ATLETICO MADRID'İ GERMAN BURGOS YÖNETTİ
Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, Arsenal'e karşı oynanan yarı final ilk maçında, karşılaşmanın hakemine yaptığı yoğun itirazlar nedeniyle tribünlere gönderilmiş ve UEFA tarafından 4 maçtan men edilmişti. Bu ceza sebebiyle yarı final rövanş karşılaşmasında kulübedeki yerini alamayan Simeone, UEFA Avrupa Ligi Final maçını da tribünlerden takip etti. İspanyol ekibini, Simeone'nin yardımcısı German Burgos yönetti. Konuyla ilgili konuşan Simeone maç öncesinde yaptığı açıklamada, "Bu, Almanya'da oynanan Arsenal maçıyla aynı şey. Orada [kulübede] olamayacağım için üzgünüm ancak uzun süredir [Burgos ile] birbirimizi tanıyoruz ve futbolu aynı şekilde anlıyoruz. Ona güveniyorum." demişti.

9 SEZON SONRA İLK KEZ
Atletico Madrid ile Olympique Marsilya, 2008-09 sezonundan bu yana ilk defa bir Avrupa Kupası maçında karşı karşıya geldiler. Öte yandan Olympique Marsilya, 1995-96 sezonunda Paris Saint-Germain'in finalde Rapid Vienna'yı mağlup ederek Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmasının ardından bir Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşayan ilk Fransız takım olma amacını gerçekleştiremedi. Öte yandan Fransız temsilcisinde Dimitri Payet sakatlığı sebebiyle 32. dakikada yerini Maxime Lopez'e bıraktı.

İSPANYOL EKİPLERİNDEN AVRUPA KUPALARINA AMBARGO
Atletico Madrid'in UEFA Avrupa Ligi'ni şampiyon olarak tamamlamasıyla 2013-14 sezonundan bu yana Avrupa'nın 2 büyük organizasyonunda son 9 şampiyonluğun 8'i İspanyol ekiplerine gitmiş oldu. Buna tek istisna geçtiğimiz sezon Jose Mourinho yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'ni kazanma başarısı gösteren İngiliz ekibi Manchester United oldu.